Tavaszi vásár Csíkszeredában

( Szavazat)37 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa 2009-től kezdődően minden évben húsvét előtt egy héttel megszervezi a Hagyományos Székely Termékek Tavaszi Vásárát a csíkszeredai Szabadság téren. 
 A vásárlók legközelebb március 22–23. között szerezhetik be a székely termékeket a fent említett helyszínen. Vásáraink sikere igazolta, hogy van igény a folytatásra – mára már a székelyföldi termékek hagyományos vásáráról beszélhetünk.
Az idei tavaszi vásár reményeink szerint méltó folytatása lesz az előző éveknek, ahol a tavalyinál gazdagabb hagyományos módon készült termék- és terménykínálatot szeretnénk felsorakoztatni.
Hargita Megye Tanácsa ily módon szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. Ez utóbbira van is kereslet, sok helyi terméket kedvelő vásárló jelezte igényét a vásárok gyakoribb megszervezésére, ugyanis egy helyen ritkán van lehetőségük beszerezni ezeket, a termelő és a vásárló közvetlen kapcsolata pedig egy méltányosabb árat is jelent mindkét fél számára.
Az ötödik alkalommal megrendezett tavaszi vásár bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos helyi termékekből, úgymint hústermékek (házi sonka, kolbász, szalonna, hentesáruk stb.), tejtermékek (tehén-, juh-, kecske-, bivalysajt, -túró stb.), méz (havasi, akác-, hárs-, vegyes), házikenyér, péktermékek, házi sütemények, tojások, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, zöldség, gyümölcs, valamint különböző kézművestermékek.
Mindezen termékek lajstroma megtekinthető a www.szekelytermek.ro honlapon. A vásár programjában mindkét napon szerepel kisállat-kiállítás, valamint a hagyományos mesterségek bemutatója – tojásfestés, szövés, csipkeverés, nemezelés, kerámiadíszítés, korongozás, csuhéfonás –, amely jó alkalom a gyerekek hasznos kikapcsolódására és nem utolsósorban a népi hagyományaink és kulturális értékeink megőrzésére, továbbadására az ifjú nemzedék számára.
 
Csíkszereda, 2013. március 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774