Tavaly barangoltak, idén tájékozódnak

( Szavazat)26 megjelenítés

Versenyt szervez Hargita megye kisiskolásainak a megyei tanács

Egész hétvégére szóló ingyenes sízési lehetőség lesz a jutalma annak a négy csapatnak, amelyik a legjobban teljesít a Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata támogatásával kiírt tájékozódási versenyben. A vetélkedőt Csík, Udvarhely, Gyergyó és Maroshévíz térségbeli iskolák számára hirdették meg. 

Újabb fejezethez érkezett a Barangoljunk Székelyföldön! program: Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata októberben iskolások számára szervez tájékozódási versenyt. Tavaly körülbelül 400 kisiskolás ismerkedett meg Székelyföld természeti szépségeivel és kincseivel az említett programnak köszönhetően, melynek során a megye hegyimentőcsapatai tartottak ismeretterjesztő bemutatókat a tanulóknak.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén már 600 tanulót terveznek megmozgatni a Csík, Udvarhely, Gyergyó és Maroshévíz térségében kiírt tájékozódási versennyel. 2010 októberében Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata a tanárok bevonásával tájékozódási versenyeket szervez az 5–8. osztályos diákoknak, közölte Fekete Örs osztályvezető. A megmérettetés előkészítéseként felhívást küldenek ki az iskoláknak, tanároknak, mellyel arra szeretnék biztatni őket, hogy minél több tanulót segítsenek bevonni a programba. A jelentkező csapatok előválogatáson vesznek részt, majd a továbbjutottak számára térségenként szervezik meg a tulajdonképpeni tájékozódási versenyeket, melyek fődíja egy ingyenes hétvégi sízés lesz.

A szervezők térségenként 150 kisiskolás részvételére számítanak, ami megyei szinten mintegy 600 tanulót jelent. A versenyt a közszolgálat csíki, udvarhelyi, gyergyói és maroshévízi csapatai bonyolítják le, ezzel is tudatosítani próbálják a gyerekekben a hegyimentők munkájának fontosságát, ugyanakkor a természetben való viselkedés szabályaira és túlélésre tanítják őket.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774