Tavaly barangoltak, idén kirándultak

( Szavazat)21 megjelenítés

Lezárult az iskolásoknak meghirdetett tájékozódási versenysorozat, amelyet Hargita Megye Tanácsának Barangoljunk Székelyföldön! nevű programja keretében szerveztek. A négy részfutamra osztott versenyen több mint 600 Hargita megyei iskolás vett részt.

A gyergyói szakasszal zárult a kisiskolások tájékozódási versenye, amelyet Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Köszszolgálata szervezett. Az utóbbi két hétvégén megrendezett csíki és gyergyói futamokon a csíkszeredai Nagy Imre iskola Páfrányok és Greentigers csapata, valamint a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor iskola csapata vitte el a főnyereményt, amely egy hétvégi ingyenes sízésből áll.
Mint arról korábban beszámoltunk, a tájékozódási versenyen az udvarhelyszéki futamon a farkaslaki Farkaskölykök csapat, míg a mároshévízi futamon a gyergyóhollói általános iskola csoportja bizonyult a legügyesebbnek.

„Nagyon örvendek, hogy sikerült bevonnunk az egész megyét, és hogy a verseny felülmúlta minden várakozásunkat, hiszen több mint 600 gyereket sikerült kimozdítani a számítógép meg a televízió elől – nyilatkozta Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője. – Fontos eredmény, hogy a gyerekek a vetélkedőn nem egyénileg szereztek tapasztalatot egy virtuális világban, hanem valódi közösségi élményt nyújthattunk nekik. Volt, aki eltévedt, volt, aki vadállatokat látott, de a legfontosabb, hogy olyan élményekkel gazdagodtak, amik összekötik őket, és boldogan emlékeznek majd minderre.”

Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint a fokozott érdeklődésből levonva a következtetéseket a jövőben is szeretnék folytatni a programot, amelyet bővítenek, gazdagítanak.

„Nyilvánvaló, hogy a szülők, tanárok és a hegyimentők áldozatvállalása nélkül szegényebb lett volna az idei kezdeményezés, tehát megpróbálunk több pénzt fordítani a programra, hogy kiküszöböljük az idén tapasztalt hiányosságokat, és színesebbé tegyük a programot” – jelentette ki Borboly Csaba.

A Barangoljunk Székelyföldön! program révén Hargita Megye Tanácsa 2009-ben kirándulást szervezett kisiskolásoknak, megismertetve velük a környék látnivalóit, természeti kincseit. 2010-ben a hangsúly a cselekvő megismerésre helyeződött át, és erre a célra a tájékozódási versenyek bizonyultak a legjobb eszköznek.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774