Tanulmányi verseny középiskolásoknak

( Szavazat)42 megjelenítés
Szerdán délután szakértő zsűri előtt védte meg tanulmányát négy Hargita megyei középiskola öt csapata, melyben városuk energiahatékonyságának növelésére kerestek lehetőségeket. A verseny tétje egy napelemes rendszer volt a nyertes iskola számára. 
 Öt csapat részvételével zajlott a Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata által szervezett tanulmányi verseny második fordulója december 12-én, szerdán Csíkszeredában, a megyeháza márványtermében. Nyolctagú, szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobb öt tanulmányt beküldő csapatot a Hogyan tennéd energiahatékonyabbá a településedet? témakörben; a háromtagú csapatok személyesen védték meg írásaikat. A legjobb öt közé a Turbócsigák (csíkszeredai Márton Áron Gimnázium), a MAGnific (Márton Áron Gimnázium), SZK-NIL (csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola), a ZelykTeam (székelykeresztúri Zelyk Domokos Iskolaközpont), valamint az ECOEnergy (gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium) jutott.
A verseny tétje nagy volt, a legjobb csapat ugyanis az iskolája számára egy napelemes rendszert nyert Hargita Megye Tanácsa felajánlásával. Ezenkívül a székelyudvarhelyi AS Solar Kft. szintén egy napelemes rendszert ajánlott fel az általa legjobbnak tartott iskolának, valamint a Secoplan Kft. 200 lejjel jutalmazta a kedvencét. A díjazást megelőzően Becze István megyei tanácsos köszöntötte a versenyzőket kiemelve a verseny fontosságát, és azt, hogy általa mindenki nyert.
A Szép Sándor professzor által vezetett zsűrit lenyűgözte a Márton Áron Gimnázium mindkét csapatának felkészültsége és a részletekbe menő, mintegy húsz oldal terjedelmű tanulmánya, amelyet bő húsz percben a jelenlévőknek is bemutattak, így nekik ítélték oda a megosztott első helyezést. A Márton Áron Gimnázium győztes csapatainak tagjai: TurbóCsigák: Erősdi Zakariás, Csala Hunor és Vizi Előd (felkészítő tanáruk: Halász Gyöngyi), MAGnific: Albert Erika, Dumitrascu Dóra, Cseke Judit (felkészítő tanáruk: Bilibók Katalin). Harmadik helyen végzett a Zeyk Domokos Iskolaközpont csapata, számukra az AS Solar Kft. szintén egy napelemes rendszert ajánlott fel. A Secoplan Kft. különdíjában a Székely Károly Szakközépiskola csapata részesült. A gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal ajándékcsomaggal jutalmazta az ECOEnergy csapatot.
 
Csíkszereda, 2012. december 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774