Szoros partnerségben Hargita megye közintézményei

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Beiktatták Hargita megye prefektusát és alprefektusát

A csíkszeredai megyeházán iktatta be Kelemen Hunor művelődési miniszter Hargita megye prefektusi tisztségébe Ladányi László Zsoltot, illetve alprefektusi tisztségébe Constantin Strujant. A január 17-i hivatalos beiktatási ceremóniát Kelemen Hunor az Emil Boc miniszterelnök által jegyzett, a két magas rangú köztisztviselő kinevezésére vonatkozó kormányhatározat felolvasásával kezdte, amit az újonnan kinevezett prefektus és alprefektus eskütétele követett.

A miniszter megköszönte a volt prefektusnak, Constantin Strujannak az elmúlt öt év munkáját. Kelemen szerint a leköszönő kormánymegbízott megpróbálta lehetőségeihez mérten betölteni tisztségét, és reményét fejezte ki, hogy ugyanígy folytatja munkáját alprefektusként is. „Ladányi László Zsolt, Hargita megye új prefektusa nagyon nehéz időszak előtt áll, ugyanis a gazdasági válság csökkenti a mozgásterét. A 2010-es év prioritása a decentralizáció életbeléptetése kell hogy legyen, amelyhez partnerekre van szükségünk. Az RMDSZ a Demokrata-Liberális Párttal való együttműködését hosszú távra tervezi, mely koalíció a partnerségen kell hogy alapuljon. Remélem, hogy a polgárokhoz minél közelebb, a polgárok érdekeit szolgálva, minél szorosabb partnerségben fogunk tudni kormányozni” – jelentette ki Kelemen Hunor.

A lakosság érdekeit szolgáló partnerségen alapuló jó kapcsolatot reméli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is az új prefektustól, illetve alprefektustól. A megye önkormányzatának elnöke megköszönte Constantin Strujannak az eddigi együttműködését, akivel még a megyei tanács alelnöki tisztségét betöltve, majd elnökként is együtt dolgoztak és jelentős eredményeket értek el. „Remélem, hogy az elkövetkező, költségvetési megszorításokkal, leépítésekkel terhelt időszakban sikerül oly módon együttműködnünk a megújult prefektusi hivatallal, hogy biztosítani tudjuk szolgáltatásainkat a korábbi időszakhoz hasonló minőségben. Ugyanakkor a decentralizáció folyamatának életbeléptetéséhez nagyon fontos a megyei tanács, a prefektúra és az önkormányzatok szoros együttműködése, hogy a kényszerű döntések közül a lehető legkevesebb rosszat kelljen meghozni” – hangsúlyozta az elnök.
Ladányi László Zsolt prefektus együttműködéséről biztosította a megyei tanácsot és az önkormányzatokat. „Van tennivaló a megyében. A decentralizáció meg kell, hogy történjen, és az elkövetkező időszak a gazdasági válság ellenére is fejlődő gazdaságot, nyugalmat és békét kell hozzon a megye életébe. Remélem, hogy az intézmények korrekt együttműködése a megye valamennyi állampolgárának javára fog válni” – fejtette ki az újonnan beiktatott Hargita megyei prefektus.
Csíkszereda, 2009. január 17.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774