Szlovéniában tanácskoztak a Progress projekt partnerei

( Szavazat)40 megjelenítés
A szlovéniai Koper városában tanulmányúton vett részt Hargita Megye Tanácsa képviseletében az európai uniós Progress projekt itteni vezetője, Gál Tünde az elmúlt héten. A projekt célja a fiatal pályakezdők helyzetének és munkalehetőségeinek felmérése a szociális és a civil szférában, új foglalkoztatási formák kialakítása és a fiatalok elhelyezkedésének elősegítése a munkaerőpiacon.  
 A múlt heti, első tanulmányúton bemutatták a partnerrégiók jó gyakorlatait, tapasztalatait, illetve sor került a projekt következő lépéseinek megbeszélésére.
A kétnapos találkozó programja ennek megfelelően a szlovéniai régióban fellelhető jó gyakorlatok bemutatásával kezdődött. A résztvevők meglátogatták a város egyik legrégebbi civilszervezetét, a Rotundát, amelynek fő tevékenységi köre a fiatal pályakezdőknek nyújtott tanácsadás, illetve civilszervezeteket tömörítő egységként is tevékenykedik, munkájával segíti a környékbeli kisebb szervezeteket a működéshez szükséges tőke előállításában. Továbbá bemutatták a pirani helyi termékeket tömörítő szociális szervezetet (Product of Piran), majd a polgármesteri hivatalban következett egy látogatás, ahol az alpolgármester elmondta, az intézmény nagy hangsúlyt fektet a társadalomból kirekesztett személyek segítésére és visszaintegrálására. Az elöljáró bemutatta szociális programjaikat is.
A második nap a projektvezetők megbeszélésével kezdődött, ahol mindenki beszámolt eddig elért eredményeiről, illetve a következő fontos lépéseket is megtárgyalták. Ezután kezdődött a szeminárium, amelyen a helyi szakértők ismertették a munkanélküliek helyzetét, a civilszervezeteket érintő fontosabb törvényeket. A tanácskozáson a régióban működő egyetem karrierirodáinak vezetői is képviseltették magukat.
Az első tanulmányút sikeresen zárult, a következőt Hargita megyében szervezik meg június 25–26-án.
 
Csíkszereda, 2013. június 17.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774