Sziklamászó és highline fesztivál Nagy-Hagymáson

( Szavazat)36 megjelenítés
Az ország számos részéről érkeztek mászók és „kötéltáncosok” az augusztus 12-15. között a Serv-Mont-Har és Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata által az Egyes-kőn első alkalommal megszervezett sziklamászó és highline megmérettetésre.
 
 
A nagyjából ötven személyes mezőny részére huszonöt sportmászó út volt előkészítve, hat méterestől ötven méteresig különböző nehézségi fokokkal, valamint egy hatvan méter magasban kifeszített tizenhárom méter hosszú highline (kötélpálya), amely igazi érdekességnek számított az Egyes-kőn.
 
A megmérettetés nem egy hivatalos verseny volt, viszont ennek ellenére a szervezők díjazták a legjobb női és férfi mászót, valamint a kötélpályán legsikeresebben teljesítetőt. A férfiaknál Bogdan Rus diadalmaskodott Brassóból, egy 9+/10- nehézségű úttal. A lányoknál a sepsiszentgyörgyi Nagy Hanna bizonyult a legjobbnak, neki ugyanis sikerült megmásznia egy „8+/9-”-os nehézségű utat.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az esemény kapcsán adott nyilatkozatában elmondta: „támogatnunk kell minden ilyen és ehhez hasonló eseményt, hiszen ez turizmusunk egyik fellendülőben lévő ágazata. Ezért támogatjuk pályázati úton a mászóutak felújítását, és így megyeszerte sikerült igényesen kialakított mászófalakat készíteniük a hegyimentőinknek, például a Békás-szorosban, a Vargyas-szorosban, a Csíkszeredához közeli Csibában, Maroshévíz környékén és természetesen az Egyes-kőnél. A jővőben reméljük, hogy sokkal több ilyen esemény lesz szervezve”.
 
A fesztivál főtámogatója a Himalaya sportfelszereléseket forgalmazó cég volt.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774