„Szeressétek az öregeket”

( Szavazat)108 megjelenítés
Az Idősek Nemzetközi Napját ünnepelték Csíkszeredában
 
Számos résztvevő ünnepelt együtt a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában az Idősek Nemzetközi Napja alkalmából szervezett ünnepségen október 2-án.
 
Az ENSZ Közgyűlésének határozata alapján 1991 óta ünnepelik nemzetközi szinten október 1-jén az idősek világnapját. Csíkszeredában Máthé Rudolf, a Hargita Megyei Idősek Tanácsának elnöke kezdeményezésére és Hargita Megye Tanácsa társszervezésében rendezik meg évente az ünnepséget.
 
Hajdu Gábor megyei tanácsos Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke nevében köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, mennyire fontos az idősek megbecsülése és a velük való kapcsolat ápolása, hiszen tanácsaik nagy értéket jelentenek, és amikor már nem lesznek, csak a hiányuk marad.
 
Zonda Erika, a megyei tanács Fejlesztési programok igazgatóságának vezetője a Tízparancsolat ötödik pontját idézte: „Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön”. Hangsúlyozta: tisztelni kell az idősebbek élettapasztalatát, amit megszereztek, a munkát, amit elvégeztek, és a törődést, amit mint szülők gyerekeik iránt tanúsítottak.
 
Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy figyelnünk kell az idősekre. Elmondta, a városvezetés törekszik arra, hogy megteremtse a mindennapjaik megéléséhez szükséges feltételeket, így például járdákat, tereket építenek, hogy legyen ahol sétáltassák unokáikat.
 
A résztvevőket a rendezvény további támogatói és meghívottai is köszöntötték, így Platon Stelu, Maroshévíz polgármestere, Bán Katalin, a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár vezetője, Radu Emilia Moldovan a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség képviseletében, valamint Adrian Pănescu, Ladányi László Zsolt, Hargita megye prefektusa nevében.
 
A közel három órás ünnepség során fellépett a nemrég alakult Hargita Megyei Idősek Kórusa, amely sorai közé várja mindazokat a nyugdíjasokat, akik szeretnek énekelni, a Haccacáré, a Deci-belle együttes, valamint az Octavian Goga Líceum kórusa, és Iochom Zsolt szavalt. Az jó hangulatú ünnepség a Szakszervezetek Művelődési Házának Márványtermében fejeződött be, ahová a összes jelenlevőt üdítő, tea, ital és sütemény elfogyasztására, valamint baráti társalgásra hívták meg a szervezők.
 
Csíkszereda, 2010. október 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774