Szentegyháza a RobinWood Plus projektben

( Szavazat)55 megjelenítés
Szentegyháza is részt vesz a Hargita Megye Tanácsa által menedzselt európai uniós RobinWood Plus projekt Formarile nevű alprojektjében. Az erről szóló egyezményt a szentegyházi városházán írták alá a felek szeptember 14-én. Az alprojekt témája az erdőgazdálkodás, az erdős területek menedzsmentje és az erdő turisztikai célokra való hasznosítása. Az aláírt szerződés értelmében Szentegyháza Hargita Megye Tanácsán keresztül 35 000 eurót költhet az erdőgazdálkodás fejlesztésére.
 
A helyi tanácsosok részvételével történő ünnepélyes szerződés-aláírás Burus Mária Ella, Szentegyháza polgármesterének köszüntőbeszédével kezdődött, ezt követően pedig Borboly Csaba vette át a szót, aki felszólalásában elmondta:
– Fenntartható fejlesztésben kell gondolkodnunk. Nagyon fontos, hogy a pályázat nyújtotta tapasztalatcsere-lehetőséget kihasználják, ugyanis nem kell kitalálni azt, ami már ki van találva. Az olasz és a finn példát követve nem csak abban kell gondolkodni, hogy a fát kivágjuk és eladjuk, hanem a feldolgozásban és a turizmusban is. Az elkövetkező pár évben minden olyan beruházás megvalósul majd, amely könyebbé teszi az emberek életét, de az a munkahelyteremtés kérdését nem oldja meg. A környék legnagyobb erőforrása a Hargita-hegység, amellyel ha jól gazdálkodnak, Szentegyháza dinamikusan fejlődő város lehet.
Miklóssy Ildikó, a projekt menedzsere a tennivalókat és pályázat nyújtotta lehetőségeket ismertette a jelenlévőkkel. A szerződés aláírását kötetlen beszélgetés követte, melynek alkalmával Borboly Csaba válaszolt a polgármester, valamint a város tanácsosainak kérdéseire.
 
Csíkszereda 2011. szeptember 15.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774