Szentábrahámon ülésezett Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)22 megjelenítés
Nehéz anyagi helyzetben van Szentábrahám község, éppen ezért Hargita Megye Tanácsa a településen tartotta november 2-i rendkívüli tanácsülését a problémák minél behatóbb megismerése, illetve a megoldások felkutatása céljával.  
 Az ülés egyetlen napirendi pontja a költségvetés-kiegészítés volt, a hozzáadottérték-adó 20%-ának, illetve a 18,5%-os jövedelemadó 20%-ának visszaosztásából történő összegek településeknek való leosztása. Borboly Csaba tanácselnök elmondta, hogy mivel jobban teljesített a gazdaság Hargita megyében, mint ahogyan azt előzetesen számították, összesen 860 ezer lejt tudnak kiutalni az önkormányzatoknak.
– Nem véletlenül tartjuk Szentábrahámon a rendkívüli tanácsülést: a község lakói kérték a megyei tanács segítségét, és mi igyekszünk megtalálni a lehetséges megoldásokat a problémák kezelésére. Nehéz örökséget kapott a település jelenlegi vezetése, ezért hívtuk meg az RMDSZ részéről Verestóy Attila szenátort és Antal István parlamenti képviselőt, hogy összefogással keressünk megoldásokat a kialakult helyzetre. Ez ügyben június 10-e óta folyamatosan egyeztetünk a község vezetőivel, és máris vannak kisebb eredmények. A jelenlegi visszaosztásnál is kiemelt figyelemmel kísértük a község problémáit, és a legnagyobb összeggel támogattuk a fejlesztéseket: 70 ezer lejt utalunk ki Szentábrahámnak. Nem tudtunk nagy összegeket leosztani mind a hatvanhét településnek, elsődlegesen az elkezdett, illetve a befejezéshez közel álló beruházásokat támogattuk, továbbá a sürgős problémák megoldására, kiküszöbölésére utaltunk forrásokat – magyarázta a tanácselnök.
Simó Dezső-Szabolcs, a község polgármestere bemutatta Szentábrahámot, a község jelenlegi pénzügyi helyzetét, majd köszönetét fejezte ki, amiért számíthat a megyei tanács támogatására, és nem maradt magára a nehéz időkben.
 
Szentábrahám, 2012. november 2.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774