Szélessávú internethálózat vidékre

(0 Szavazat)73 megjelenítés
Finnországban több helyszínen szakmai tanácskozáson vettek részt Hargita Megye Tanácsának munkatársai az ENGAGE (Enhancing Next Generation Access Growt in Europe), INTERREG IVC európai uniós projekt keretében július 30-augusztus 1. között.
Az ENGAGE projektben Hargita Megye Tanácsa az Építsünk biztos jövőt! elnevezésű gazdaságfejlesztési keretprogramjának megvalósítása érdekében vesz részt számos más európai uniós programmal együtt. Az ENGAGE projekt a keretprogram Élhető vidék és környezetvédelem ágazati célkitűzésének eléréséhez járul hozzá.
 
A hároméves lefutású projekt célja a partnerek támogatása abban, hogy a helyi sajátosságokat figyelembe véve kidolgozzák a legmegfelelőbb technikai és gazdasági modellt nagysebességű szélessávú infrastruktúra kialakítására a gyérebben lakott vagy elszigetelt területeken.
Hargita Megye Tanácsának képviselői szakmai megbeszélésen vettek részt az egyik fogadóintézmény, a SEK (Economic Development Agency of Suupohja Region) székhelyén, Kauhajokiban, ahol a finn partnerek bemutatták többéves tevékenységüket a szélessávú internethálózatok kialakításában. Ez biztosítja, hogy a saját igényeiknek megfelelően állíthatnak össze szolgáltatáscsomagokat versenyképes áron. A szélessávú hálózat a befektetők vonzásának elengedhetetlen feltétele, az egyéb ügyintézések mellett fontos a személyes kapcsolattartás, a videokonferenciák megszervezéséhez. Utóbbit próbálhatták ki a megyei tanács képviselői is, akik virtuálisan találkoztak Linda Leinonennel. Isojoki város vezetője többek között arról beszélt, hogy a szélessávú internetkapcsolatnak köszönhetően megoldható a távmunka, ami megkönnyíti a fiatalok munkavállalását, ennek következtében lassul az elvándorlás. A fiatalok otthon maradásával pedig nem áll fenn a lakosság elöregedésének veszélye.
Seinäjokiban Dél-Ostrobothnia Regionális Tanácsának székhelyén a régió jellegzetességeit, fejlesztési irányzatait mutatták be a Hargita megyeieknek. A partnerek több hasonlóságot találtak a finn régió és Hargita megye között, mint a jelentősebb iparágak, növényzet és állatvilág, a kivándorlás és a népesség elöregedésének kérdése, mentalitásbeli hasonlóságok, melyek megteremtik a jövőbeni együttműködés alapjait. Hargita megyében a szélessávú hálózat a hangsúlyosan jelen levő kistermelőket, kézműveseket segítené a pályázásban, a vásárlókkal való egymásra találásban, hozzájárulna a vidéki területek gazdasági életének fellendítéséhez.
Csíkszereda, 2013. augusztus 14.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774