Székelyudvarhely térségi eseményeken vett részt Borboly Csaba

( Szavazat)32 megjelenítés
Alternatív Energia Sarok a Tavaszi Expo-n
Alternatív Energia Sarkat rendezett be május 14-én a székelyudvarhelyi sportcsarnokban megszervezett Tavaszi Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásáron a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat.
 
A közszolgálat az Európai Unió Délkelet-Európai Együttműködési Programja keretében zajló WidetheSEEbySuccMod projekt részeként szervezte meg a székelyudvarhelyi tájékoztató napot a napenergia háztartási célú használatának népszerűsítésére. Az Alternatív Energia Sarokban öt Hargita megyei alternatív energiával kapcsolatos tevékenységű cég és a Zöld Székelyföld Egyesület állított ki.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kiállításon való részvétele alkalmával elmondta, „ahhoz, hogy zöld Hargita megyét, zöld Székelyföldet építhessünk, fel kell használnunk az alternatív energiaforrásokat. Ehhez pedig meg kell ismertessük az új, környezetbarát technológiákat a lakossággal. Ezért az ilyen profilú vállalkozásokat szeretnénk segíteni a lakossággal való kapcsolat kialakításában, például az ehhez hasonló kiállításokon való részvételi lehetőségekkel”.
Siklódon összetartoznak a székelyek és a palócok
Együtt emlékeztek a múltra és tervezték a jövőt a siklódiak a május 14-i Székely Palóc Összetartozás Ünnepének alkalmából tartott népes faluünnepségen. A faluból elköltözött siklódiak is hazajöttek, és számos településről hívtak vendégeket az otthon maradottak erre a napra. Az ünnep egyik látványossága a Házaink üzenete elnevezésű, a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának felmérései alapján Siklód házairól készült kiállítás volt. A Székely Palóc Összetartozás Ünnepének fénypontja a Siklód és a magyarországi Hollókő közötti testvértelepülési szerződés aláírása volt. Szőcs László, Etéd község polgármestere a megnyitón tartott beszédében elmondta, „ahol olyan sok ember összegyűl, mint a faluünnepség alkalmával Siklódon, ott élet van. Amíg vannak, akik ragaszkodnak a szülőfalujukhoz, hazajönnek, és a kiállításon is megtekinthető házakat gyerekzsivajjal töltik meg, addig nem lehet azt mondani, hogy kihalófélben van egy falu”. A testvértelepülési szerződést Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is aláírta, aki elmondta, a testvértelepülési kapcsolattal mindkét fél gazdagodott. A tanácselnök szerint hollókőiek jól döntöttek azzal, hogy Siklódot testvértelepülésüknek választották, mert Hargita megye nyugati felében van élet és erő.
A siklódi faluünnepség jó hangulatú néptánc és néptáncbemutatókkal és nótaesttel folytatódott, valamint táncmulatsággal ért véget.
XII. Pedagógusok fóruma Homoródfürdőn
Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Pedagógusok fórumát Hargita Megye Tanácsa, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság május 14–15-én a homoródfürdői 6-os villában. A közel negyven pedagógus részvételével zajló fórum témája ez alkalommal az önismeret és a személyiségfejlesztés volt. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a fórum első napján részt vett a Veres Emőke, a csíkszeredai Kájoni János Közgazdasági Iskolaközpont igazgatója által vezetett csoporttevékenységen, amelyen a pedagógusoknak a közösség életében vállalt projektelképzeléseit hallgatta meg, és házi feladatot kért a pedagógusoktól, valamint felajánlotta segítéségét az elképzeléseik megvalósításához.
Labdarugó bajnokság Homoródalmáson
Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács május 13–15. között a tagszervezetei számára szervezett labdarugó bajnokságot a homoródalmási új sportpályán. Borboly Csaba a május 14-i székelyudvarhely térségi eseményeken való részvételét ennek a bajnokságnak a látogatásával fejezte be, egyben megtekintette az új sportpályát is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774