Székelyföldön jövőt alapozhatunk a családi gazdaságokra

( Szavazat)40 megjelenítés
Szemináriumot tartottak Hargita megyei állatorvosoknak Csíkkarcfalván
 
A mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő aktuális rendelkezések megvitatásának céljával szervezett szemináriumot Hargita Megye Tanácsa a Hargita megyei állatorvosoknak. A rendezvény második napján, november 24-én a csíkkarcfalvi kultúrotthonban előadást tartott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is A vidék a barátunk címmel, amelyben bemutatta Hargita Megye Tanácsának a mezőgazdaság, a székely termelők érdekében történt kezdeményezéseit.
Az elöljáró elmondta, hogy a megyei tanács ösztönözni próbálja a székelyföldi húsfeldolgozást, annak piacot szeretne teremteni, ezért törvénymódosító javaslatot dolgozott ki a kisvágóhidak és az állatpiacok újraindítására, valamint az agroturizmus, a falusi vendégasztal engedélyeztetésére. Mindezek terén Borboly Csaba kiemelte Tánczos Barna mezőgazdasági államtitkár, illetve az RMDSZ parlamenti és kormányzati tisztségviselőinek szerepét.
 
– A családi alapú kisgazdaságokra jövőt alapozhatunk térségünkben – hangsúlyozta a tanácselnök, hozzátéve, hogy ehhez a termelőknek szövetkezniük kell. – Célunk egy székely termékeket forgalmazó bolthálózat kialakítása.
 
Borboly Csaba kitért az inas- és szakmunkásképzés fontosságára is, amely a divatos középiskolai szakok miatt háttérbe szorult, pedig nagy szükség lenne Székelyföldön például mezőgazdasági szakközépiskolára.
 
A mintegy száz személy részvételével tartott szemináriumon előadást tartott a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem két professzora: Liviu Bogdan Haszonállatok ekográfiás megvizsgálása címmel, Gherman Călin pedig Haszonállatok parazitózisai témában. Az előadásokon kívül szekcióülésekre is sor került, minek során a résztvevők ellátogattak dr. Antal Vidor gazdaságába.
 
Csíkszereda, 2011. november 24.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774