Székelyföldi legendákat népszerűsítettek a bukaresti Romexpón

( Szavazat)23 megjelenítés
Két stand is képviselte Székelyföldet Románia Tavaszi Turisztikai Vásárán, amelyet a bukaresti Romexpón rendeztek meg március 15–18. között. A Hargita és Kovászna megye szervezésében felállított Székelyföld-standon kívül gyergyói, csíki és udvarhelyszéki legendákat bemutató felület is volt, amely Hargita Megye Tanácsa Hargitai legendák nyomában című pályázatának a része. A projekt a Regionális Operatív Program 5.3-as tengelyén nyert támogatást a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériumtól, célja a szellemi, kulturális örökség, ezen belül a megye három térségének, Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszék legendáinak megismertetése a romániai utazóközönséggel és utaztatással foglalkozó szervezetekkel, valamint a térség vendégforgalmának növelése.
Hargita Megye Tanácsa ezzel a pályázattal egy civil kezdeményezést, Fazakas Szabolcsnak, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdájának és csapatának munkáját karolta fel.
 
A projekt menedzsere, Gászpor István a témában azt nyilatkozta, hogy bár a pályázat előkészítési fázisában többé-kevésbé érték szakmai és nem szakmai kritikák a Hargita megyei, illetve székelyföldi legendák turisztikai termékként történő népszerűsítését, ezen a kiállításon nagyon pozitív fogadtatásban részesültek.
 
– Hargita Megye Tanácsa számára nem is kell jobb elismerés, mint az, hogy a projekt által megszólított célközönség felismerje az ebben rejlő turisztikai potenciált. Az utazási irodák képviselői, valamint a turisták elismerése és kinyilvánított látogatási szándéka megerősítheti bennünk azt a jövőképet, mely szerint Hargita megye középtávon felkerül Románia első 10 desztinációjának lajstromára – jelentette ki Gászpor István.
 
Dr. Horváth Alpár, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának adjunktusa, a projektcsapat turisztikai tanácsadója szerint a székely legendák román, magyar és angol nyelvű ismertetése turisztikai és kultúrpolitikai célokat is betölthet, hisz felhívja a figyelmet a kevésbé ismert látványosságokra, azok szellemi tartalmára, hozzájárulva a székely közösség és a magyar nemzeti kultúra megismeréhez és elismeréséhez.
 
– A vásár résztvevőinek a standnál feltett kérdései alapján leszűrhető tanulság, hogy nem is olyan nehéz pozitív viszonyulást kiváltani a román utazókból és a romániai beutaztató irodák képviselőiből, ha megalapozott marketingkommunikációval rendelkezünk – nyilatkozta. – A legendák megfoghatóvá tétele képi és hanganyaggal történhet. Az érdeklődők fiatal felnőttek és idősebb utazók egyaránt, olyanok is, akik már jártak vidékünkön.
 
A legendákat bemutató kiállítófelületen kívül a Székelyföld-standnak is színes kínálata volt, Hargita és Kovászna megye szervezésében ezúttal is változatos szabadidőprogram-, illetve szállásajánlatokkal csalogatták az érdeklődőket. A 64 négyzetméteres felületen nyolc kiállító ajánlott a szabadidő eltöltésére székelyföldi tánctáborokat, gyermektáborokat, aktív sportlehetőségeket, túrázást, gasztronómiai különlegességeket, hagyományos termékeket. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ennek kapcsán úgy nyilatkozott: a Székelyföld név immár ismertté vált turisztikai brandként, a bukaresti kiállításokon – akárcsak a magyarországiakon – már visszatérő vendégnek számítanak a székelyföldi vállalkozók, ami a székely megyék összefogásának, együttszervezésének köszönhető.
 
Bukarest, 2012. március 18.
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774