Székelyföldi Akadémiát rendeztek Oroszhegyen

( Szavazat)25 megjelenítés

Első alkalommal rendeztek Székelyföldi Akadémiát Oroszhegyen. Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelő tartott előadást Tanügy és oktatás témában, illetve Dr. Horváth Alpár a Babeş-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi tagozatának tanára a székelyföldi turizmus helyzetéről és kilátásairól beszélt.

 

Bálint Elemér Imre, a település polgármestere köszöntőjében méltatta a helyi tanács és Hargita Megye Tanácsa közötti szoros együttműködést és kiemelten értékelte a  fiatalok helyben maradására tett erőfeszítéseket mondva, hogy az akadémia egy jó kezdet ebben az irányban.

Sófalvi László Hargita megye tanácsának alelnöke ismertette a Székelyföldi Akadémia megbeszélés-sorozat célját, és kihangsúlyozta, hogy a megyei tanács nyitott minden együttműködésre. Ez a program is azért jött létre, hogy segítsen az önkormányzatoknak és az embereknek a kommunikációban”.

 

Az új tanügyi törvényt Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelő mutatta be, kitérve a változásokra, a tanügyi fizetések helyzetére, bérkiegészítésekre, az opcionális tananyag bevezetésére, valamint a tanagyag csökkentésére, és beszélt a differenciált oktatás bevezetéséről is.

Dr. Horváth Alpár előadása Székelyföld és Hargita megye turisztikai helyzetéről, valamint a lehetséges fejlesztési tengelyekről szólt.

Ezek a turisztikai szakember szerint a természeti és ember alkotta turisztikai erőforrások kiépítése és hasznosítása, a turisztikai fogadóstruktúrák és kapcsolódó infrastruktúrák fejlesztésének ösztönzése, Hargita megye turisztikai szervezet-rendszerének fejlesztése, a turizmusban alkalmazott emberi tőke képzési feltételeinek javítása, és Székelyföld célterületi marketingje.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774