Székelyföld az IndAgrán is

( Szavazat)29 megjelenítés

Hagyományos székely termékeket kóstolhatnak a november 10–14. között zajló IndAgra nemzetközi agrárvásár látogatói.

 

Románia Turisztikai Vására után az IndAgra nemzetközi agrárvásáron is közösen mutatkozik be a három székelyföldi megye, Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsának szervezésében. Ezúttal a részvevő termelők hagyományos székely élelmiszertermékeket mutatnak be, amelyeket meg is kóstolhatnak a vásárra látogatók.

Románia legrangosabb agrárvására, az IndAgra, november 10–14. között a bukaresti ROMEXPO területén zajlik. A XV. alkalommal megszervezett IndAgra Farmon mezőgazdasági gépeket, felszereléseket és technológiákat, valamint vetőmagokat, trágyaféléket, illetve haszonállatokat mutatnak be. Harmadik éve az IndAgra Farmmal párhuzamosan zajlik az IndAgra Food, ami az élelmiszeripar, a haltenyésztés és az ökomezőgazdaság tematikáját foglalja magába.

Az IndAgra teljes időtartama alatt hagyományos élelmiszer és borászati termékeket mutatnak be és kóstoltatnak meg a vásár látogatóival az ország minden részéből érkező termelők. Az erre az alkalomra felszerelt fabódék a Romexpo épületcsoport fő sétányán kaptak helyet a B szektorban. Itt mutatkozik be első alkalommal Székelyföld is, Tánczos Barna, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára meghívására, összesen hat egymásmelletti bódéban. Hargita megyéből hat termelő hagyományos termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők, így húst és húskészítményt, sajtféleséget, méhészeti terméket, lekvárt, szörpöt és házi kenyeret. Kovászna megyéből félkész burgonyát, mustárt, tésztafélét, kürtőskalácsot és mézespogácsát, míg Maros megyéből tejterméket visznek a termelők.  Ezek nagy részén már ott van a a Székely termék védjegy is. A vásáron való részvétel célja, hogy a székelyföldi turisztikai ajánlat mellett – amit Románia Turisztikai Vásárán mutattak be – minél szélesebb körben reklámozzák Székelyföld mezőgazdasági és élelmiszertermékeit is.

Az esemény első napján, november 10-én 13 órától a székelyföldi standon ökörsütéssel várják a látogatókat, és sajtótájékoztatót tart Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

 

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774