Székely zászló került a megyei kórházra

( Szavazat)38 megjelenítés

Elnököt választott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsa

Alakuló ülését tartotta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsa szeptember 23-án, amelyen egyhangúlag Birta Antalt, Hargita Megye Tanácsa vagyongazdálkodási igazgatóját választották meg a testület elnökévé. A megbízatás hat hónapra szól.

Az ülést megelőzően a sajtó jelenlétében, ünnepélyes keretek között Borboly Csaba megyeitanács-elnök átadta Hargita megye zászlaját, a kék-arany színű székely lobogót Demeter Ferenc kórházigazgatónak, aki kitűzte azt Románia és az Európai Unió zászlaja mellé. A tanácselnök szerint, mivel a megyei önkormányzat nemrég vette át az intézményt, természetes, hogy a megyezászló is rajta legyen.

A vezetőtanács ülésén Borboly Csaba elmondta, hogy a megyei önkormányzat a megszorítások évében is folytatni szeretné a beruházásokat. Idén sikerült határidőre elvégezni a járóbeteg-rendelő bővítését csaknem százezer euró értékben, ami szükséges volt A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház integrált járóbeteg-rendelőinek rehabilitációja, korszerűsítése és felszerelése című, kétmillió euró értékű projekt megvalósításához. Ugyanakkor folyamatban van a megyei sürgősségi kórház átalakítása és bővítése is, amire a megyei tanács idén félmillió eurót különített el, és ha a kormány nem biztosítja a még szükséges három és fél millió eurót, kötvényekből vagy hitelből teremtik elő, közölte Borboly Csaba, hangsúlyozva, hogy Cseke Attila egészségügyi miniszternek és az RMDSZ-nek kiemelt szerepe van a fejlesztésekben, illetve a decentralizációban. Hozzátette: az orvosoknak épített szolgálati lakások elkészültek, rövidesen beközöltözhetnek azok a fiatal szakorvosok, akiket remélhetőleg sikerül ezáltal itt tartani, enyhítve az orvoshiány problémáját.

A megyei önkormányzat elnöke Birta Antalt, a sürgősségi kórház vezetőtanácsának frissen megválasztott elnökét kiváló szakembernek nevezte, aki eddig is kitűnően végezte munkáját a vagyongazdálkodási igazgatóság élén, ezért megfelelő személy került a vezetőtanács élére.

Az ülésen részt vett Becze István és Hajdu Gábor megyei tanácsos is. A vezetőtanács összetétele a következő: Birta Antal elnök, Hargita megye tanácselnökének képviselője, Miklóssy Enikő és Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának képviselői, dr. Lőrincz Anna és dr. Miron Cornelia a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviseletében, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselője, dr. Vitos Attila, az Orvosi Kollégium képviselője, megfigyelőként, Dóczi R. János, az Egészségügyi Asszisztensek Rendjének képviselője, megfigyelőként és Kovács Erika, a szakszervezet képviselője, megfigyelőként. Helyettes tagok: Dósa Erika és Szilágyi Kinga Hargita Megye Tanácsának képviseletében, Máthé Árpád, Hargita megye tanácselnökének képviselője, dr. Füstös Zsuzsanna Éva és dr. Vass Előd, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselői, dr. Csutak Mária Magdolna, az Orvosi Kollégium képviselője, megfigyelőként, valamint Ambrus Zoltán Mihail, az Egészségügyi Asszisztensek Rendjének képviselője, megfigyelőként.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774