Székely termékekről Brüsszelben

( Szavazat)31 megjelenítés
Jerzy Buzek EP-elnökkel találkozott Borboly Csaba
 
Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével és Martin Kamppal, az Európai Néppárt főtitkárával is találkozott december 5-én Brüsszelben Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke másnap felvidéki magyar képviselőkkel is egyeztetett.
 
Székely termékeket kapott karácsonyi ajándékként Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnöktől december 5-én. A székelyföldi elöljáró december 5–7. között Brüsszelben tartózkodik Székelyföld Brüsszeli Képviseleti Irodája ügyében, és ennek során 5-én szakmai találkozókon vett részt, amelyeket Sógor Csaba európai parlamenti képviselő készített elő, és ezekre el is kísérte a tanácselnököt. Borboly Csaba bemutatta Jerzy Buzeknek a székely termékeket, illetve azok népszerűsítésének koncepcióját.
 
Martin Kamp szintén ajándékcsomagot kapott a tanácselnöktől, aki meghívta a főtitkárt a jövő évi csíksomlyói búcsúra. A találkozón ugyancsak a székely termékekről beszélgettek, azok népszerűsítési, értékesítési lehetőségeiről. Martin Kamp elmondta, jó kezdeményezésnek tartja a székelyföldi iroda megnyitását Brüsszelben, hiszen az egy adott kultúrát, illetve történelmet ismertet meg az Európai Unió fővárosában. A főtitkár megköszönte az ajándékot, mint mondta, ez volt idei első karácsonyi ajándéka.
 
Hargita Megye Tanácsának elnöke találkozott Theodor Stolojan EP-képviselővel is, aki Hargita megyei személyes tapasztalatairól mesélt, méltatva a térségben megvalósult fejlesztéseket. Ezt követően Borboly Csaba külön tárgyalt Sógor Csaba és Winkler Gyula képviselőkkel a Székelyföld kulturális értékeinek, illetve termékeinek népszerűsítéséről.
 
A látogatás második napján, december 6-án a Hargita megyei tanácselnök találkozott Bauer Edit és Mészáros Alajos felvidéki EP-képviselőkkel, akiknek felvázolta, hogy a székelyföldi iroda egyik feladatköre lehet annak előkészítése, hogy a székelyföldi megyék szlovákiai megyékkel együtt pályázzanak direkt brüsszeli pénzforrásokra, hiszen számos uniós kiírás négy-öt tagállam partnerségét írja elő, így megyéknek vagy térségeknek szóló kiírás esetében közösen pályázhatna egy székelyföldi, egy felvidéki és egy magyarországi megye, más országbeli partnerek bevonásával. A tanácselnök szerint együtt, egymás értékeinek felvállalásával könnyebb lenne a projektek lebonyolítása.
 
A keddi nap folyamán Borboly Csaba még egyeztetett Simon Busuttillal, a máltai delegáció, valamint Kellam Tunnével, az észt delegáció vezetőjével is.
 
Brüsszel, 2011. december 6.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774