Székely termékek mustráján a Cora üzletlánc képviselői

( Szavazat)46 megjelenítés
Több mint félezer székely termék közül válogattak a Cora üzletlánc magyarországi képviselői február 2-án a Hargita Megye Tanácsa által a csíkszeredai megyeházán szervezett termékbemutatón.

 

Idén is folytatni szeretné a Magyar Hipermarket Kft. a tavaly nagy sikerrel megszervezett Székely Hetek a Cora üzletláncban elnevezésű rendezvényt. A tavaly – egy Maros megyei kivétellel – nagyrészt Hargita megyei termelők termékeit rendelte meg a Magyar Hipermarket Kft. Az idei szervezés és a tavalyi siker eredményeként idén egész Székelyföld területéről jelentkeztek termelők, akik a Cora áruházlánc polcain szeretnék termékeiket értékesíteni. Így Hargita megyéből 23 termelő 408 termékkel,  Kovászna megyéből 12 termelő 130 termékkel, míg Maros megyéből 8 termelő 75 termékkel jelentkezett a Székely Hetekre. A nagy érdeklődés következtében a Cora áruházlánc magyarországi képviselői személyesen jöttek el Csíkszeredába február 2-án, a Hargita Megye Tanácsának székhelyén megszervezett termékbemutatóra, hogy a helyszínen válasszák ki azokat a termékeket, amelyeket megrendelnek.

A székely termékek mustrájának megnyitóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a tavalyi, első alkalommal megszervezett budapesti termékbemutatóra emlékeztetett, ahová két autóval vittek száz terméket bemutatni. Ehhez képest most ötször annyi termékkel jelentkeztek Székelyföld minden részéről termelők. Ezt már nem lehetett két autóval kiszállítani, ezért jöttek el a Cora áruházlánc képviselői Csíkszeredába. Az elnök szerint, ha évente sikerül megötszörözniük ezt a számot, szolgáltatásokkal kiegészítve, akkor olyan fejlődés érhető el Székelyföldön, amilyenre korábban nem is számítottak.

– A Cora áruházlánc révén a székely termékek hozzáférhetővé válnak a magyarországi vásárlók számára is. Az év folyamán erősíteni szeretnénk ezt a folyamatot, ami itt elkezdődött. Szeretnénk minél több helyre eljuttatni a székely termékeket, hogy a most kimaradó termelők is piachoz juthassanak. Ebben a folyamatban sokat segít a Székely termék védjegy odaítélése is, amivel a termékek minőségét garantáljuk – nyilatkozta Borboly Csaba.

A termékmustrán résztvevő Christian Beck, a magyarországi Cora marketingigazgatója kellemes meglepetésének adott hangot a bemutató megnyitóján, ugyanis, mint mondta, nem számított ilyen sok résztvevőre, ilyen sok felsorakoztatott termékre. Az marketingigazgató profinak nevezte a Hargita megyei szervezést. Beck elmondta, nagy sikere volt a székely termékeknek a múlt évben a Cora magyarországi áruházaiban. A fogyasztók jól fogadták, viszont kevésnek bizonyultak a termékek. Ezért szeretnék idén szélesíteni a kínálatot, és legalább megkétszerezni a termékek számát. „Optimista vagyok, hogy sok új termékkel fogunk visszautazni” – mondta a megnyitón Christian Beck, aki arról is beszámolt, hogy tavaly 52 millió forintos forgalma volt a székely termékeknek.

Maros megyét Szabó Árpád, a Maros Megyei Tanács alelnöke képviselte a termékbemutatón. Szerinte Maros megyében is sok olyan termék van, ami megállja a helyét a magyarországi polcokon is. „Remélem, hogy nemcsak a felhozatal, hanem a termékforgalom is meg fog sokszorozódni. Ez egy jó kezdet, de meg kell győznünk nemcsak a magyarországi fogyasztókat, hanem a helyieket is, hogy székely termékeket fogyasszanak” – mondta Szabó a megnyitón.

Kovászna megye képviseletében Kozma Béla, a Kovászna Megyei Agrárkamara elnöke kiemelte a Hargita megyével való jó együttműködést. Elmondta: „most, a gazdasági válság idején, amikor az élelmiszerárak növekednek, fontos, hogy meg tudjuk mutatni azt, hogy versenyképes termékeink vannak. Nem a megtermelés a nehéz, hanem az értékesítés”.

A múlt évi Székely hetek rendezvényt követően a székely termékek közül több jelen volt egész évben a magyarországi Cora áruházak polcain. A mostani termékmustra után kiválasztott termékek a májusra tervezett idei Székely Heteken lesznek bemutatva, majd az azon megmutatkozó kereslet alapján köt a Cora hosszabb időtartamra szóló szerződést a kelendő székely termékekre.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774