Székely termék sátor a Félszigeten

( Szavazat)43 megjelenítés
Székely hagyományos és helyi termékeket mutatott be és kínált kóstolásra Hargita Megye Tanácsa a Félsziget Festival Parkban (Civil falu) augusztus 27-én, szombaton. Lekvárokkal, szörpökkel, méztermékekkel, kolbásszal, házikenyérrel, tepertyűvel, mézeskaláccsal és pálinkával várták a székely termelők a fesztivál látogatóit.
 
A Félsziget Fesztivál harmadik napján a székely termékek bemutatóját a termékek előállítási módjáról, illetve a Székely termék minősítés megszerzésének folyamatáról szóló előadások egészítették ki. Az érdeklődők a sátorban zajlott játékdélutánon fából készült székely játékok segítségével az élelmiszertermékek mellett belekóstolhattak a furfangos székely észjárásba is. A nyertesek Székely termék logóval díszített sapkát kaptak ajándékba.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a sátornál tartott sajtótájékoztatón elmondta, a helyben termelt árucikkek nincsenek kellőképpen értékelve, ezért népszerűsíti Hargita Megye Tanácsa a lehető legtöbb helyen a székely termékeket. A Félszigeten tartott termékbemutató célja a fogyasztói szokások megváltoztatása, a helyi termékek megismertetése a fesztivált látogató fiatalokkal és középkorúakkal, és a kóstoláson keresztül az e termékek iránti bizalmuk megerősítése.
– Azt is szeretnénk, ha az idelátogató fiatalok kedvet kapnának ahhoz, hogy maguk is helyi termékeket előállító vállalkozókká váljanak, hisz a helyben megtermelt áru hozzájárulhat kiegészítő forrásként a megélhetésükhöz, de akár biztosíthatja is azt. A helyi termékek fogyasztásával pedig székelyföldi munkahelyek megtartásához, és újabbak létrehozásához járulnak hozzá – mondta a tanácselnök.
A székely termék sátrat meglátogatta Korodi Attila, a román parlament külügyi bizottságának elnöke, Hargita megyei parlamenti képviselő, aki a székely termékek kóstolása mellett kipróbálta a furfangos székely játékokat is.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774