Székely ruhák készítését támogatja Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)32 megjelenítés

Székely ruhák beszerzésére hirdet pályázatot Hargita Megye Tanácsa, az erről szóló határozatot a január 22-i, Székelykeresztúron tartott soros havi tanácsülésen fogadták el.

Kovászna Megye Tanácsának ötlete, illetve Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök felkérése alapján, Hargita Megye Tanácsának a kiírása a Hargita megye területén kulturális tevékenységet folytató magán- és jogi személyeknek szól, akik székely és csángó népviselet, illetve Hargita megyére jellemző román népviselet megrendelésére kérhetnek támogatást. A pályázat elbírálásánál fontos szempont, hogy a támogatást kérelmezők eredeti, hiteles népviseletet készítőket nevezzenek meg, és ne sorozatgyártóktól rendeljenek. Ez a program egyébként kiváló lehetőség a megyében működő népi együtteseknek arra, hogy felújítsák ruhatárukat.

Ennek kapcsán már korábban is történt lépés: tavaly decemberben a megyei tanács levélben fordult a székely ruhát gyártó cégekhez, amelyben arról értesítette őket, hogy kérvényezhetik a Székely termék védjegyet. A levelekre azóta többen válaszoltak, egy kérelem már be is érkezett.

A vasárnapi tanácsülésen a testület, a költségvetés mellett, összesen 11 pályázati programról szóló határozatot is elfogadott, hogy minél korábban elindíthassák ezeket, az elkövetkező hetekben sorra meghirdetik a pályázatokat. Ezzel kapcsolatban Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke arra kéri a pályázókat, hogy komoly, jól megalapozott projektekkel jelentkezzenek, mert az elbírálás során nem mérlegelik az igényelt összeg csökkentését vagy növelését, hanem vagy elfogadják azt a kért változatban, vagy nem.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774