Székely nyárköszöntő 2013

( Szavazat)39 megjelenítés
A Csomád–Bálványos Régió népszerűsítése érdekében, idén június 22-én első ízben szerveztek hivatalos nyári évadnyitó ünnepséget. A tartalmas program szervezői a Csomád–Bálványos Közösségek Közti Turizmusfejlesztési Társulás és a Pro Szent Anna Egyesület, a civil szféra, Hargita és Kovászna megye tanácsa, valamint a tusnádfürdői önkormányzat voltak. Fontos dolog, hogy a térségben működő alapítványok és egyéb társulások együtt fejlesszék a vidéket és népszerűsítsék értékeit. Ennek kivitelezéséhez szükséges az összefogás, a közösen megtartott rendezvények, amelyek céltudatos népszerűsítési akcióval a térség javát szolgálják. 
 A rendezvény egész nap tartott, és több tevékenységet foglalt magába. Többek között a Hargita és Kovászna megyei tanulmányi versenyek nyertesei kiránduláson vettek részt a Szent Anna-tónál. A kirándulás egyúttal környezetvédelmi oktatás is volt, amelynek keretében biológia és földrajz szakos tanárok, valamint a rezervátum gondnokságának segítségével a diákok a Mohosba látogattak, valamint a tóban fürödtek és csónakáznak.
A régióban tevékenykedő civilszervezetek önkéntesei egy időpontban indultak Tusnádfürdőről és Bálványosfürdőről, előzetes egyeztetés alapján kiválasztott ösvényeket takarítottak meg és festettek újra. Az akció részeként 3 turistaösvényt festettek újra a kovásznai részen, és összesen 17 zsák szemetet szedtek össze 5 ösvényről. Az ösvénytisztítási akció végeztével az önkéntesek a Szent Anna-tónál a kempingben közös bográcsozással fejezték be a programjukat.
A hegyen zajló rendezvénysorozat alatt Tusnádfürdőn a csíkszeredai Hagyományos Székely Termékek Vásárához hasonló esemény zajlott a központi színpad környékén. A vásáron 15 Hargita és Kovászna megyei kistermelő vett részt. A színpad helyszínéül szolgált ugyanakkor az esti záróünnepélynek. Fellépett a házigazda tusnádfürdői Gyöngyvirág Néptáncegyüttes, akik csíkszéki és marosszéki táncokat adtak elő. Őket a nagy sikerrel koncertező Szekler együttes követte.
 
A rendezvény elérte célját azáltal, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy az érdekelt intézmények, önkormányzatok és a civil szféra együttes erővel tehet a tisztább és fegyelmezettebb turizmus tudatosításának érdekében. A rendezvénynek ugyanakkor népszerűsítő jellege is volt. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni az eseményből, és ígérik, hogy ezentúl minden évben az iskolai szünidő kezdetével megszervezik a Székelyföldi Nyárköszöntőt.
 
Csíkszereda, 2013. június 26.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774