Székely nyárköszöntő 2013 - A Csomád–Bálványos Régiót népszerűsítik évadnyitó ünnepségen

( Szavazat)34 megjelenítés
Idén első alkalommal szerveznek a Csomád–Bálványos Régióban hivatalos évadnyitó ünnepséget június 22-én. A tartalmas program szervezői a Csomád–Bálványos ADI és a Pro Szent Anna Egyesület a civilszféra, Hargita és Kovászna megye tanácsa, valamint a tusnádfürdői önkormányzat közreműködésével. Fontos dolog, hogy a térségben müködő alapítványok és egyéb társulások együtt fejlesszék a vidéket és népszerűsítsék értékeit. Ennek kivitelezéséhez szükséges az összefogás, a közösen megtartott rendezvények, amelyek céltudatos népszerűsítési akcióval a térség javát szolgálják. 
 A rendezvény mindössze egynapos, de több tevékenységet foglal magában. Többek között a Hargita és Kovászna megyei tanulmányi versenyek nyertesei kiránduláson vesznek részt a Szent Anna-tónál. A kirándulás egyúttal környezetvédelmi oktatás is lesz, amelynek keretében biológia és földrajz szakos tanárok, valamint a rezervátum gondnokságának segítségével a diákok a Mohosba látogatnak el, valamint a tavon csónakáznak.
Önkéntesek, illetve a két megye civilszervezeteinek a közreműködésével turistaösvényeket is takarítanak ezen a napon. A Tusnádfürdő környéki környezetvédelmi civilszervezetek önkéntesei egy időpontban indulnak Tusnádfürdőről, a Kovászna megyeiek Bálványosról előzetes egyeztetés alapján kiválasztott ösvények takarítására (letört gallyak kupacba szedése, hulladékok zsákba szedése). Az ösvénytisztítás a Szent Anna-tónál, a kempingben ér véget, ahol közös bográcsozással fejezik be az akciót.
A hegyen zajló rendezvénysorozat alatt Tusnádfürdőn a csíkszeredai Hagyományos Székely Termékek Vásárához hasonló esemény zajlik majd a központi színpad környékén, amely helyszínéül szolgál ugyanakkor az esti záróünnepélynek. Itt fellép a tusnádfürdői Gyöngyvirág Néptáncegyüttes, amelyet a Szekler együttes követ a színpadon.
A rendezvény szerepe felhívni a figyelmet arra, hogy az érdekelt intézmények, önkormányzatok és a civilszféra együttes erővel tehet valamit a tisztább és fegyelmezettebb turizmus tudatosításának érdekében mind az iskola padjait koptatók, mind pedig a felnőtt korosztály körében.
 
Csíkszereda, 2013. június 20.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774