Székely hetek a Cora magyarországi üzleteiben

( Szavazat)46 megjelenítés
Hamarosan székelyföldi termékeket vásárolhatnak a magyarországi lakosok, miután megérkezett Magyarországra az a három teherautónyi rakomány, amelyet Csíkszeredából indítottak útnak az elmúlt hétvégén. Az összesen hetventonnányi terméket a Cora hipermarket szolnoki, szegedi, miskolci, debreceni és budapesti – budakalászi, fóti és törökbálinti – üzletében árusítják a Székely hetek elnevezésű rendezvénysorozat keretében.
Hét Hargita megyei és egy mezőpaniti termelőtől vittek árut: sajtot, áfonyaszörpöt, majonézt, mézet, ásványvizet, nápolyi szeletet, almalevet, valamint kerámiákat. A részt vevő vállalkozások: Biofruct Kft., Gáll Erzsébet magántermelő, Hargita Gyöngye Rt., Harmopan Rt., Iolimex Kft., Szász méhészet, Therezia Kft., Vitos Kerámia Kft.
Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Hipermarket Kft. jóvoltából május 7. és 22. között a Cora áruházakban válogathatnak, vásárolhatnak és kóstolhatnak igazi székely termékekből a vásárlók. A megnyitó május 7-én 14 órai kezdettel lesz gasztronómiai és kulturális ízelítővel egybekötve, helyszín a törökbálinti CORA áruház (Torbágy u. 1.).
A Hargita megyei önkormányzat szívügyének tekinti a székelyföldi termékek értékesítését, ezért örvendetes a Cora üzletlánccal kötött megállapodás, nyilatkozta a Székely hetek kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A Corával már jó ideje folytak az egyeztetések, és márciusban kóstolással egybekötött termékbemutatót tartottak Budapesten, amelynek során a hagyományos székely termékek jól szerepeltek, így zöld út nyílt a további árukivitel előtt.
„Összefogásra ösztönözzük a székelyföldi termelőket, aminek már kezdenek látszani az eredményei – nyugtázta Borboly Csaba, miután Csíkszeredában megtekintette a Corába induló rakományt közvetlenül a kamionra pakolása előtt. – Ha összefogás van, nem ismerünk lehetetlent.”
A megyei önkormányzat elnöke reményét fejezte ki, hogy a magyarországi székelytermék-kínálat bővülni fog, akárcsak azoknak a termelőknek a köre, akik értékesíteni tudják áruikat belföldön és külföldön egyaránt. Hozzátette: szinte valamennyi szóban forgó termék megkaphatná a „bio” minősítést, ugyanis nem génkezelt, ami lényeges szempont a vásárlóknál. Borboly Csaba bízik benne, hogy ez csak a kezdet, ugyanis bővíteni szeretnék azoknak a székelyföldi termelőknek a körét, akik az üzletláncok polcaira juttathatják áruikat.
 
Csíkszereda, 2010. május 3.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774