Székely családok jövője

( Szavazat)39 megjelenítés
A családeszményről rendeztek konferenciát Csíkszeredában
 
Hargita Megye Tanácsa Családok jövője, a jövő családja Székelyföldön címmel tartott konferenciát helyi tanácsok, civil szervezetek és az egyházak képviselőinek részvételével április 14-én az intézmény székhelyén.
 
A megbeszélés célja egy közös cselekvési terv kidolgozása volt a családok helyzetének javítása érdekében. A házigazda szerepét betöltő Borboly Csaba tanácselnök megnyitóbeszédében elmondta, hogy a megyei önkormányzat már tavaly elkezdte az együttműködést az egyházakkal és a civil szervezetekkel, és igyekszik minél több olyan feladatot magára vállalni, amely által könnyebbé teheti a székelyföldi családok életét.
– A mindennapi gondjainkat nekünk kell megoldanunk, nem várhatunk Brüsszelre, sem Bukarestre, hogy majd az ottani illetékesek megteszik helyettünk. Úgy gondolom, elsősorban mentalitásváltásra van szükség – az ingázás, az intézmények babakocsival való megközelítése, a részmunkaidő és a távmunka mind olyan problémák, amelyek terén már értünk el eredményeket, de rengeteg még a tennivaló – jelentette ki a tanácselnök. – Remélem, a székelyföldi családok segítését sikerül politikamentessé tenni, e reményemnek az is alapul szolgál, hogy Hargita Megye Tanácsának 2011-es családprogramját egyhangúlag szavazták meg a tanácsosok.
Ezt követően Ádám Ágnes és Kelemen Gábor, a megyei tanács munkatársai ismertették az intézmény családprogramját. A 2010-es év megvalósításainak bemutatása után a jövőbeli tervek felvázolására tértek át. Az előadók hangoztatták: tudatosítani szeretnék a fiatalokban, hogy nagycsaládban élni jó; a családeszményt, a családban való gondolkodást pozitív példák bemutatásával próbálják népszerűsíteni.
– Olyan programok révén próbáljuk összefogni a családokat, együttműködve egyházakkal és civil szervezetekkel, amelyekben a családoké a főszerep – hangsúlyozta Kelemen Gábor.
Az ezt követő kötetlen beszélgetésen egyházi személyek és civil, illetve segélyszervezetek képviselői ismertették programjukat, és felajánlották egymásnak együttműködésüket a székely családok mindennapjainak könnyebbé tétele érdekében.
 
Csíkszereda, 2011. április 14.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774