Szakmai nívódíjakat adott át Gyergyószárhegyen a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete és Hargita Megye Tanácsa

( Szavazat)33 megjelenítés
Borboly Csaba: a bíráló hírek felhajtóerőt adnak a megyevezetésnek
Szeptember 14–15-én tartotta ez évi közgyűlését a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE), amelynek a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ adott otthont. A rendezvény záróakkordjaként a központ és a megyei önkormányzat díját adta át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Kassay Péter, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője.
A MÚRE igazgatótanácsa szakmai nívódíjjal jutalmazta Bakó Zoltánt, a Vásárhelyi Hírlap szerkesztőjét és Gödri Ildikót, a Román Televízió magyar adásának munkatársát. A pályakezdőknek járó Tomcsányi Tibor-díjat B. Szabó Zsolt marosvásárhelyi rádiós kapta, a Messzelátó Díjat Szili Katalin magyar országgyűlési képviselőnek nyújtották át. Hargita Megye Tanácsa idén Ambrus Attilát, a Brassói Lapok főszerkesztőjét díjazta. A sajtó és önkormányzat közötti partnerségről szólván személyes zárójelként Borboly Csaba tanácselnök elárulta: őt serkenti a bíráló sajtóanyag, mindig tüzetesen felkutatja, mi van a kritika mögött.
 
– A sajtóetikának megfelelően, de valamilyen szintű kiszámíthatóság biztosításával tudunk közösen gondolkodni, legalábbis Hargita megye esetében erre törekszünk. Abban bízom, hogy a MÚRE-val való együttműködés révén nemcsak a Hargita megyei újságírók, hanem mindenki, aki számít a partnerségre, megtalálhatja a helyét: legyen szó különböző kérdésekről, versenyekről, programokról. Az olvasók, a nézőközönség, a hallgatók meg kell, hogy kapják a tájékoztatást, még akkor is, ha az időnként egy-egy döntéshozó számára nem kellemes vagy pozitív, de hát az élet erről szól: vannak dolgok, amiket jól csinálunk, vannak, amiket nem jól csinálunk, s ha önök ezeket elmondják vagy leírják, a partnerségnek van ereje – fogalmazott a hazai és külföldi újságírókat, valamint a díjazottakat köszöntve Borboly Csaba.
 
A tanácselnök továbbá a megyei tanács Székely könyvek sorozatában megjelent első öt kötetből álló ajándékcsomagot adott át Szili Katalin országgyűlési képviselőnek.
 
Gyergyószárhegy, 2012. szeptember 15.
 
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774