Stratégiai úttá fejlesztenék a Gyergyóremete és Szászrégen közti szakaszt

( Szavazat)37 megjelenítés
Elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok a 153C számú megyei úton. A Gyergyóditrótól Szászrégenig vezető út több szakasza jelenleg járhatatlan kis személyautók számára, de az útviszonyok javulásával Gyergyóremete gyakorlatilag nem lesz többé „zsákfalu”. 
 A Gyergyóditrói E578-as úti leágazásnál induló, Szászrégenig vezető 153C megyei út Gyergyóremete–Csutakfalva közti szakaszán elkezdett aszfaltozási munkálatokat tekintette meg szeptember 19-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Laczkó-Albert Elemér, Remete polgármestere. A felújítás során 70 méter hosszú koptatóréteg leterítésével befejeznek egy tavaly félbemaradt munkálatot, illetve 600 méteres szakaszon felújítják a teljes útszerkezetet. A munkálatok az útalap ballaszttal és törtkővel való megerősítését, a padkák kialakítását, a vízelvezető árkok kiásását és két réteg aszfalt leterítését tartalmazzák. A teljes út felújítása, az elkövetkezendő pályázati időszakok határidejének számításba vételével, előreláthatólag 2017-re fejeződne be.
Borboly Csaba elmondta, hogy az útjavítás a készülő autópálya tekintetében is előnyös lesz, hiszen a tervek szerint Ditró körül épül egy leszállósáv, ami az idegenforgalom szempontjából rendkívül kedvező, mivel akkorra a Natura2000-es természetvédelmi övezetben is megfelelő minőségű út áll a térségbe látogatók rendelkezésére.
Laczkó-Albert Elemér polgármester elmondta:
– Irigykedve figyeltem a másutt hamarabb elkezdődő útjavításokat, ám megértő voltam, hiszen a megyei önkormányzat is teszi a dolgát lehetőségei szerint, mi pedig örülünk, hogy most került sor erre a feljavításra, mert így a Környezetvédelmi Alaphoz benyújtott pályázatunkat, amely részben a bekötéseket finanszírozza, volt időnk kivitelezni, most pedig azt mondhatjuk a lakóknak, hogy az úthoz nem lehet hozzányúlni öt évig. Már az is nagy segítség, ha a két és fél kilométeres szakaszon elérünk a beltelek határáig, de ha távlatilag ez a stratégiai út működőképes lesz, a következő lépés a leendő hulladéktározó vagy a tejporgyár irányába haladó szakaszok felújítása lesz.
Borboly Csaba megjegyezte, hogy nemrégiben egy konferencián alkalma nyílt a kérdésben Maros megye új megyeitanács-elnökével is egyeztetni, aki nyitottnak mutatkozott arra, hogy a 153C megyei út Maros megyére eső szakaszának feljavításához az elkövetkezőkben forrásokat keressenek.
 
Gyergyóremete, 2012. szeptember 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774