Sportpálya-, és színpadavatás Oklándon

( Szavazat)39 megjelenítés
Multifunkcionális műgyepes sportpályát avatott július 24-én Oklándon, Cseke Miklós, polgármester, Borboly Csaba, megyeitanács-elnök és Tordai Árpád, megyei tanácsos. A sportlétesítmény a 7/2006-os kormányhatározattal jóváhagyott és Hargita Megye Tanácsa által leosztott fejlesztési alapokból való megépítésére az RMDSZ parlamenti képviseletének közbenjárására 718 000 lejt utaltak ki. A beruházás önrészéhez szükséges összegekből mintegy 138 000 lejt Hargita Megye Tanácsa különítette el, a község számára.
 
Az avatóünnepségen Cseke Miklós, polgármester elmondta, hogy bár nem szerepelt a kampányígéretei között a sportpálya építése, élt az adódó lehetőséggel. A megyeitanács-elnök az összefogás és szükségletek időbeli jelzését tartotta fontosnak a beruházás létrejöttében. Mint mondta, ami nincs Oklándon az megvalósul megyei segítséggel, amire nincs megyeszinten lehetőség, arra jön pénz a kormánytól az RMDSZ-es parlamenti képviselet révén.
Oklándon Borboly Csaba meglátogatta a Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe tartozó iskolát, valamint a gyerekvédelmi igazgatóság gyerekelhelyező központját is, amely pillanatnyilag 84 gyereknek ad otthont.
– A nagyszámú gyerek ellátása mellett két intézmény mintegy száz személynek biztosít munkalehetőséget, ezért az oklándi és a környező falvak lakosainak megélhetését is szem előtt tartva Hargita Megye Tanácsa figyelemmel kíséri az alegységei működését – mondta Borboly Csaba.
Az egyeztetés után a megyei tanács elnöke részt vett a 35. Homoródmenti Fúvóstalálkozó megnyitójával egybekötött színpadavatón. A kellemes parkos környezetben felépített színpad további példája a helyes gondolkodásmódnak, amelyből a helyi tanács példát mutat, lehetőségei szerint fejlesztéseket eszközölve az élet minden területén – méltatta a polgármester igyekezetét.
– A kiegyensúlyozott közösség fenntartásához szükséges, hogy annak minden tagja megtalálja benne a számára fontos időtöltést, elfoglaltságot, legyen az sport, kultúra, kézművesség vagy egyéb kikapcsolódási lehetőség – mondta a megyei tanács elnöke, majd Tordai Árpád, megyei tanácsossal átnyújtotta a község polgármesterének Hargita megye hivatalos zászlaját, a székely zászlót és a vele járó emléklapot.
Csíkszereda, 2011. július 24.
 
 
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774