Sportlétesítményt avattak Oroszhegyen

( Szavazat)29 megjelenítés
Többet tud nyújtani fiataljainak az oroszhegyi közösség
Az avatóünnepségek is helyet kaptak az V. Oroszhegyi Szilvanapok programjában. Szeptember 9-én avatták fel Hargita Megye Tanácsának jelentős hozzájárulásával megépült oroszhegyi sportbázist, amely alkalomra meghívták Borboly Csaba megyeitanács-elnököt és Antal István, parlamenti képviselőt, illetve Vass Árpád és Lukács Vilmos megyei tanácsosokat.
 
Mivel az avatóünnepséget a Szilva Kupa elnevezésű kis pályás labdarúgótornát megelőzően tartották Bálint Elemér, Oroszhegy község polgármestere szép számú érdeklődő tábort köszönthetett a megnyitón.
A polgármester szerint nem kell attól tartani, hogy nem lesz az újonnan elkészült sportlétesítmény kihasználva, hiszen Oroszhegy nagy község, könnyen megközelíthető Székelyudvarhelyről is. Kiváló lehetőséget nyújt a városi élettel járó elszemélytelenedés megelőzésére, főleg, hogy Oroszhegyen van jó pálinka is, amellyel „nyakon lehet önteni” a sportestéket.
Borboly Csaba elmondta, hogy egy életerős közösségnek szüksége van arra, hogy a fiatalság aktívan nőjön fel, de a pálya az idősebb generációkat is illeti, hiszen a sport, a győztesek megtapsolása, a civilizált szurkolás része a közösségi életnek. Ezért biztatni kell a gyerekeket, hogy minél több időt töltsenek itt. Hargita Megye Tanácsa ezután is figyelemmel kíséri az oroszhegyiek életét. Jelezni kell a problémákat, folyamatosan, úgy ahogy a polgármester is teszi – mondta a megyeitanács-elnök.
Antal István parlamenti képviselő szerint az idősebb generáció kicsit irigykedve nézi a fiatalokat hasonló létesítmények avatóján. A parlamenti képviselő szerint, azonban a jó oldala az egésznek az, hogy ezelőtt tíz évvel a fiatalok sem gondolták volna, hogy itt valaha ilyen sportpálya épül. Akkoriban ugyanis megye és országszerte is az útépítés, a vízhálózat javítása, iskolaépítés volt az elsődleges cél, de örömre ad okot, hogy ide is eljutottunk, hogy a közösség az ifjúság igényeire is tud nyújtani valamit.
Az avatóünnepség előtt az elöljárók a kis sportcsarnokban a Hargita Megyei Kulturális Központ által megrendezett fotókiállítást tekintették meg, amelyet a kis sportcsarnokban rendeztek be.
Csíkszereda, 2011. szeptember 10.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774