Sportbázist avattak Homoródalmáson

( Szavazat)46 megjelenítés
A Barlangfesztivál elnevezésű, szeptember 1–4. között zajló homoródalmási falunapok keretében avatták fel szeptember 3-án a község multifunkcionális sportközpontját. A néptánc előadásokkal tarkított ünnepi eseményen a számos meghívott vendég mellett részt vett a település apraja-nagyja.
Rigó Mihály helyi polgármester köszöntőjét követően a sportbázis megépítését 100 000 lejjel támogató Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök köszöntötte az esemény résztvevőit, köztük a község testvértelepüléseinek és Hargita megye testvérmegyéjének, Hajdú-Bihar megyének a hivatalos delegációját.
 
– Lentről építkezve, saját értékeinkre támaszkodva jövőt tudunk építeni. Ezt tette Homoródalmás község is – élén a polgármester úrral –, amikor úgy döntött a testület, hogy olyan fejlesztéseket hajt végre, amely a fiatalok itthonmaradását szolgálja. Székelyföldet építünk, és még ha nehéz időszakot is élünk, ha vannak közös céljaink, akkor sikerre tudjuk ezt vinni. Ha egymás kezét fogjuk, nem élhetünk olyan nehéz időszakot, aminek a nehézségeit ne tudjuk sikeresen leküzdeni – hangsúlyozta a tanácselnök. Elmondta: büszke vagyok arra, hogy Almás egyik olyan településünk, ahol a dolgok jó irányba haladnak. Sok mindent említhetünk, amiben Almás példa lehet más települések számára. Bár most kevesebb az iskolába beiratott gyerek, de ez előbb-utóbb jó irányba fog változni, mert olyan tájakon élünk, olyan adottságaink és páldaértékű megvalósításaink vannak, amelyek meg fogják hozni az eredményeket. –Tartsanak össze, ne engedjenek a széthúzásnak, mert minden, ami Almáson megvalósult az összefogás eredménye. Ennek köszönhető a korszerű út- és hídhálózat, a kultúrotthon, az iskola és még sorolhtnánk az összefogás eredményeként történt megvalósításokat – emelte ki beszédében Borboly Csaba. A tanácselnök beszédét követően Sófalvi László, a megyei tanács alelnöke átadta a polgármesternek a Hargita megye zászlajaként hivatalosan is elfogadott székely zászlót, hogy tűzze azt ki a sportbázisban.
A sportbázis bejáratánál Antal István parlamenti képviselő, Borboly Csaba megyei tanácselnök és Rigó Mihály polgármester vágta el a szalagot, amelyet követően a résztvevők már birtokukba is vették a korszerű műgyepes futballpályát, ahol már kezdődött is egy mérkőzés.
Csíkszereda, 2011. szeptember 3.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774