Sportbázis Csíkszentgyörgyön

( Szavazat)46 megjelenítés
Megyei jelentőségű sportbázist adtak át
A helyi tanács és a község három közbirtokosságának összefogásából épült sportbázist adtak át július 18-án Csíkszentgyörgyön Borboly Csaba megyeitanács-elnök, György József polgármester, Pál Vilmos Barna helyi plébános és Kézdi József közbirtokosság-elnök és a megyei labdarúgó szövetség alelnökének jelenlétében. 
A 2 milliárd régi lej értékű sportbázis felépítéséhez szükséges alapok felét a helyi tanács a többit pedig a közbirtokosságok teremtették elő, ezért miután György József polgármester bemutatta a pálya építésének történetét, felsorolta a hozzájárulókat is. Kézdi József csíkszentgyörgyi közbirtokosság-elnök a régi és az új Fiság csapatot mutatta be, valamint azokat az erőfeszítéseket részletezte, amelyeket a pálya megépítése érdekében tettek.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint az avató kettős örömre ad okot, hiszen egy megyei szinten kiemelkedő mintegy két hektáros sportbázis nem csak a labdarúgásnak ad otthont, de gyakorolási és edzési lehetőséget teremt az önkéntes tűzoltóknak, kézilabdázóknak egyaránt és helyet adhat számos más tevékenységnek. Fontos dolog Borboly Csaba szerint az összefogás is, mivel a községben sok vita volt, viszont mikor össze kellett fogni, akkor mindhárom falu közbirtokossága odaállt.
A megyei tanácselnök a sportbázis működését elősegítően az odavezető út leaszfaltozásához ígért segítséget, valamint elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa lehetőség szerint a kézilabda-pálya leaszfaltozásába is besegít, majd átadta a megyezászlót, amely a sportbázis homlokzatán fog lobogni.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774