Sokan látogattak ki a homoródfürdői I. Székelyföldi Lovasfarsangra

( Szavazat)35 megjelenítés
Gazdag program várta Homoródfürdőn az I. Székelyföldi Lovasfarsangra látogatókat február 26-án, vasárnap délelőtt. A Benedek Lukács, a helyi Lobogó Panzió tulajdonosa által szervezett, illetve több lovas és más hagyományőrző egyesület összefogásából született eseményre rengetegen voltak kíváncsiak: kocsiszánversenyt, lovas síversenyt, díjugratást, lovasíjász-bemutatót és kutyafogathajtást követhettek figyelemmel, amelyekbe be is kapcsolódhattak.
Benedek Lukács szerint egyik fő céljuk az volt, hogy kimozdítsák a tömbházból a városlakókat, lehetőséget teremtsenek számukra a tartalmas kikapcsolódásra. A főszervező elégedett a részvétellel, mint nyilatkozta, nem számított ilyen sok emberre.
– Ennek a rendezvénynek itt a helye a Hargita alatt, nem titkolt szándékunk hagyományt teremteni a lovasfarsanggal – árulta el a vállalkozó.
Az eseményre ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, hiszen az általa vezetett intézmény kiemelt támogatója a lovas eseményeknek. A tanácselnök nyilatkozatában külön örömét fejezte ki amiatt, hogy sok kisgyerek volt jelen, ami az elöljáró szerint azért fontos, mert az új generációknak lehetőséget kell adni arra, hogy ugyanazt felleljék a természetben, amit annak idején a szüleik.
– A lovasfarsang ötlete a megyei tanácsnál nemrég összehívott tanácskozáson született, ahol felvetettük, hogy lovas rendezvényeket ne csak akkor szervezzenek, amikor süt a nap és zöld a fű. Örvendetes, hogy a megbeszélésnek konkrét hozadéka van, és egy hagyományteremtő, az országban egyedülálló eseményt sikerült szervezni, amihez gratulálok a szervezőknek – mondta Borboly Csaba hozzátéve, reméli, Székelyföld programkínálatában egyre nagyobb súllyal lesznek jelen a téli lovas események is, hiszen ezeknek is közösségkovácsoló erejük van.
Egy rövid video-összeállítás megtekinthető a YouTube-on, a HargitaTv-n I. Székelyföldi Lovasfarsang címmel, az alábbi linken: http://www.youtube.com/watch?v=0YtZ2dDyRNk&feature=player_embedded
 
Csíkszereda, 2012. február 26.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774