Sikeresen ért véget a XII. Pedagógusok Fóruma

( Szavazat)25 megjelenítés
Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Pedagógusok fórumát Hargita Megye Tanácsa, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság május 14–15-én a homoródfürdői 6-os villában. A közel negyven pedagógus részvételével zajló fórum témája ez alkalommal az önismeret és a személyiségfejlesztés volt.
 
A rendezvény május 14-i megnyitóján Szabó Kázmér, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) elnöke, Korodi Attila parlamenti képviselő és Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő köszöntötte a jelenlevő pedagógusokat. Az első nap programját Böjte Csaba ferences szerzetes motiváció témában tartott előadása nyitotta. A szerzetes arra biztatta a pedagógusokat, hogy merjenek kezdeményezni.
– Felelősek vagyunk egymásért, a környezetünkért, Erdélyért. Merjenek tenni! Lehet sarokba ülve duzzogni, de lehet élvezni is az életet, és hasznosan, felelősen eltölteni azt” – hangzottak az atya szavai.
A továbbiakban is színvonalas előadásokat hallgathattak a résztvevők. Így például Kabarc Zoltán magyarországi pszichológus A boldogság rajtunk múlik címmel és Varró Éva pszichológus Személyiségfejlesztés címmel tartott előadást.
Hasznos információkat szerezhettek az érdeklődők Fazakas Gabriella, a CSTIT munkatársa a Youth in Action, Fiatalok lendületben című programismertetőjéből és Csedő Zsófia, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság aligazgatónőjének táborozási lehetőségeket ismertető előadásából.
A pedagógus fórum programjában évek óta egyik legnagyobb sikernek a tematikus csoporttevékenységek örvendenek. Ez alkalommal Kabarc Zoltán, György Emőke, a csíkszeredai Kájoni János Közgazdasági Iskolaközpont igazgatója, és Máté Sándor mozgalmas és érdekes tevékenységein vehettek részt a jelenlévők, Váncsa Mónika pedig a kézműves tevékenység során különböző rajztechnikákat tanított.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke részt vett a György Emőke által vezetett csoporttevékenységen, amelyen a pedagógusoknak a közösség életében vállalt projektelképzeléseit hallgatta meg, és házi feladatot kért a pedagógusoktól, valamint felajánlotta segítségét az elképzeléseik megvalósításához.
 
 
Az első nap Máté Sándorral, a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskola igazgatójával mozogtak és nevettek a csapatösszerázó játékok során a pedagógusok, míg második nap már kora reggel Székely Szilárd testnevelő tanárral tornáztak.
A rendezvény végén a résztvevők Mihály Emőke programfelelőssel értékelték ki a két napos jó hangulatban és hasznosan eltöltött eseményt.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774