Sikeres Székelyföld stand a Hungexpón

(0 Szavazat)32 megjelenítés

A Magyarországon megrendezett Hungexpo nemzetközi turisztikai kiállítás a hétvégén vonzotta a legtöbb látogatót. A százezres nagyságrendű látogatói sereg a Székelyföld standot a leglátogatottabbak közé emelte.


Míg március 4-e a turisztikai irodák napjának nevezhető, ugyanis aznap több száz turisztikai iroda képviselője tett látogatást a Székelyföld standnál, addig a hétvége már a nagyközönségé volt. „Megítélésem szerint minden további nélkül kijelenthetjük, hogy körülbelül 50.000 látogató a mi standunknál is megfordult.
A Székelyföld stand 16 információs pultjánál folyamatosan mintegy 60-80 érdeklődő van jelen. Minden elismerésem kollégáim kitartásának, akiket már négy napja folyamatosan kérdésekkel bombáznak” – mondta Szép Róbert, Hargita Megye Tanácsának fejlesztési igazgatója.
 

 
„Március 6-án néptáncelőadással is próbáltuk magunkra vonni a látogatók figyelmét” – számolt be Kovásznai Sándor, Hargita Megye Tanácsának munkatársa a hétvégi eseményekről. A néptáncegyüttes szereplése és a Hargita, Kovászna és Maros megyék önkormányzatának közös standján kiírt nyereményjáték, amely során 17 nyeremény várja gazdáját meghozta a kívánt eredményt. Körülbelül 3-4 ezer sorsjegyet töltöttek ki, amelyeket jelen pillanatban összesítünk. A végső mérleget várhatóan egy héten belül fogjuk tudni – mondta Kovásznai Sándor projektfelelős.
 
Tekintettel a Székelyföld standot ért támadásokra Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismételten kihangsúlyozta: „Egy újabb sikeres kezdeményezést vittünk sikerre a szomszédos Kovászna és Maros megyével együttműködve. Mi kitartunk azon véleményünk mellett, hogy Székelyföldön rengeteg látnivaló és kincs van, ami indokolttá teszi a külön stand állítását”.
 
A székelyföldi megyék ősszel első alkalommal a Romexpón, a romániai turisztikai nagyvásáron vettek részt közös standdal.
 
Csíkszereda, 2010. március 7.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774