Sikeres fejlesztési stratégia

( Szavazat)56 megjelenítés
Turisztikai rendezvényen vett részt az elmúlt héten Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és egy három személyből álló küldöttség a franciaországi Vienne megye Poitiers városában. Az eseményen bemutatták a francia megye sikeres fejlesztési programját. 
 A Hargita megyei küldöttség a magyarországi Bács-Kiskun megye képviselőivel együtt kapott meghívást a találkozóra. A házigazdák bemutattak egy sikeres megyei szintű fejlesztési projektet, amelynek mintájára remélhetőleg Hargita megye is hasonló eredményeket mutathat fel pár éven belül.
Vienne régebben csak egy tranzitmegye volt, nem rendelkezett olyan kínálattal, amely évente több mint tizenötezer turistát vonzott volna. Ezt felismerve, a vezetőség azon kezdett dolgozni, hogy ezt gyökeresen megváltoztassa. 1985-ben beindult az építkezés a Futuroscope elnevezésű projekt keretében, amely a turisztikai robbanás alapját jelentette. Rövidesen Franciaország második legnagyobb szabadidőparkjává nőtte ki magát, amely közel kétmillió turistát vonzott a környékre. A helyiek azonban nem elégedtek meg ezzel, igyekeztek bevonni a magánbefektetőket, illetve az egész megyére kiterjeszteni a látványosságok létrehozását. Céljuk az volt, hogy a turisták ne csak átutazzanak a térségen, hanem eltöltsenek ott akár több napot is, ami jelentős bevételt és új munkahelyek teremtését is eredményezi. A Futuroscopenak és a hozzá kapcsolódó fejlesztési projekteknek köszönhetően a turizmus jelenleg közel 700 millió eurós jövedelmet hoz évente a megyébe, és a régióban a munkahelyek egyharmadát biztosítja.
Viennenek sok testvérmegyéje van, köztük kanadai, kínai, magyarországi és olasz. Nagy megtiszteltetés, hogy nyitottak partnerkapcsolat létesítésére Hargita megyével is.
-\tSokat tanulhattunk a franciáktól, ami a turisztikai fejlesztést és a kínálat bővítését illeti, és büszkén számolhattunk be arról, hogy Viennehez hasonlóan, Hargita megyében is sikeres és bővülő a helyi termékek piaca - mondta Borboly Csaba.
Az elöljáró reméli, hogy Hargita megyében is sikerül létrehozni és fenntartani olyan turisztikai célpontokat, amely idevonzza, itt tartja, illetve később is visszahívja a turistákat, így biztosítva új bevételi forrásokat, munkahelyeket a megye lakosságának.
 
Csíkszereda, 2013. március 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774