Segítség a megyei tanácstól a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolának

( Szavazat)35 megjelenítés
Segítség a megyei tanácstól a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolának
Húszezer lejt utalt át a megyei tanács Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának, hogy az továbbítsa a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolának, amelynek épületében nemrég tűz okozott jelentős károkat – adta hírül Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a székelyudvarhelyi tanintézethez való látogatása alkalmával, május 6-án. Bodurián János, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola vezetője megmutatta a tűz okozta károkat a megyei önkormányzat vezetőjének, valamint Birtalan József megyemenedzsernek és Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelőnek, és ismertette velük a felújítási lehetőségeket.

„Szerencsétlen alkalom ez a látogatásra, de ezt hozta a sors, hát itt a helyünk – mondta a megyei tanács elnöke. – Meglepetéssel tapasztaltam, hogy kevés ilyen jól fenntartott tanintézet van a megyében, mint a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, és bízom abban, hogy példaként követik más iskolák is. Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelő hívta fel a figyelmemet, hogy megoldást kell találnunk erre a szerencsétlen helyzetre, és mi megtaláltuk a törvényes eljárást ahhoz, hogy hozzájárulhassunk az épület rendbetételéhez.”
„Azért szerveztük a segélykoncertet is, hogy tudatosodjon az emberekben: együtt vagyunk, egy város lakói – jelentette ki Bodurián János igazgató. – Amikor ilyen károk keletkeznek egy közintézményben, akkor ott kell lenni és segíteni. Sokat jelent számunkra, hogy a tűzesetet követő segélykoncerten már be tudtuk jelenteni a megyei tanácstól ígért segítséget, és most meg is kaptuk.”
Ferencz-Salamon Alpár főtanfelügyelő elmondta, kötelességének érezte, hogy minden tőle telhetőt megtegyen, és köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, hogy az ügy mellé állt, továbbá reményének adott hangot, hogy az elkövetkezőkben nem lesz hasonló incidens.
Birtalan József megyemenedzser szerint jelen helyzetben is beigazolódott, hogy az iskolákat az önkormányzatok hatáskörébe kell helyezni, mert akkor nem kell hónapokat, éveket várni egy-egy bukaresti jóváhagyásra, hanem rövid idő alatt segíteni lehet.
Mint arról korábban hírt adtunk, Hargita Megye Tanácsa sürgősségi rendeletben különített el tartalékalapjából húszezer lejt a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában keletkezett károk kijavítására. Az április 16-i tűzben megsemmisült az épület tetőszerkezete, és tönkrement a diákok munkáinak archívuma. Az április 21-én az udvarhelyi művelődési házban rendezett aukcióval egybekötött segélykoncerten Bondor István megyei tanácsos jelentette be Borboly Csaba rendelkezését. A megyei önkormányzat elnökének felhatalmazása van arra, hogy rendelettel a költségvetés tartalékalapjából forrást biztosítson sürgősségi helyzetek megoldására.
Csíkszereda, 2010. május 6  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774