Segítség a felcsíki árvízkárosultaknak

( Szavazat)33 megjelenítés
Az árvíz sújtotta felcsíki településekre látogatott el július 1-jén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, hogy a helyszínen tájékozódjon a szükségletekről, és segítsen a problémák megoldásában.

Július 1-jére virradóra Balánbányától lefelé ismét megáradt az Olt és a beömlő patakai. Felcsíki települések háztartásait, valamint utakat, mezőgazdasági területeket öntött el a víz. A Gyimesekben is hasonló gondok vannak. A helyiek egész éjjel dolgoztak, így stabilizálódott a helyzet, és az embereknek sikerült megvédeniük javaik jelentős részét.

„Jelenleg nagy mennyiségben homokzsákot juttatunk el oda, ahol szükséges. A legnagyobb gond Csíkszentdomokoson van, ahol több száz háztartást árasztott el a víz, befolyt a pincékbe, járhatatlanná tette az utakat. Jenőfalvára is homokzsákokat küldtünk, mivel ott is víz alatt van több út és háztartás. Gyimesközéplokra erőgép indult, továbbá azokra a településrészekre, ahol nincs vezetékes víz, ivóvizet juttatunk. Az ár levonultával felmérjük a károkat, és elkezdjük az utak rendbetételét” – nyilatkozta Borboly Csaba az árvizek helyszínén, példaértékűnek nevezve a helybeliek hozzáállását.
A helyzet miatt megalakult a megyei tanács árvízvédelmi munkacsoportja, amely állandó kapcsolatot tart fent Hargita megye árvíz sújtotta településeivel, valamint az illetékes szervekkel, şs sürgősségi eljárásokat hajt végre. Az eddig közölt kár értéke mintegy három és fél millió lej, de több településről csak az ár levonulása után érkezik meg a kárjelentés.
Csíkszereda, 2010. július 1. 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774