Rövidesen a lövétei helyi tanácshoz kerül a kirulyfürdői tábor

( Szavazat)25 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa és az RMDSZ többszöri közbenjárásának eredményeképpen az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság egy hónapon belül átadja Lövéte Önkormányzatának a kirulyfürdői tábort.
 
Hargita Megye Tanácsa és az RMDSZ több éve erős lobbitevékenységet folytat, hogy az ifjúsági táborok a helyi önkormányzatokhoz kerüljenek, és ily módon újból használatba helyezhessék őket. A 12 villát magában foglaló, 11 éve használatlanul álló kirulyfürdői tábor esetében a megyei tanács többszörös közbenjárása és az RMDSZ kormányzati szerepvállalása eredményeképpen június 28-án jelent meg a 620-as számú kormányrendelet, amelynek értelmében az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság harminc napon belül köteles átadni a tábort Lövéte Önkormányzatának.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a jó hír kapcsán elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a kirulyfürdői táborhoz hasonlóan a homoródfürdői, marosfői és az Úz-völgyi táborozóhely is önkormányzati tulajdonba kerüljön, és így a helyi igényekre alapozva kezelhessék őket.
 
– A mostani eredményt nem tudtuk volna elérni az RMDSZ kormányzati szerepvállalása, valamint Markó Béla miniszterelnök-helyettesnek és Széll Lőrinc, az Országos Sport- és Ifjúsági Hatóság RMDSZ-es alelnökének a munkája nélkül, akiknek ezúton is köszönetemet fejezem ki. A táborok helyi önkormányzati tulajdonba helyezése ugyanis az RMDSZ koalíciós egyezségének része – jelentette ki a tanácselnök. – A romosodó, használaton kívüli táborozóhelyeket európai uniós pályázati és állami költségvetésből származó forrásokból szeretnénk felújítani. Meggyőződésem, hogy ezek korszerűvé tétele nagyban hozzájárul a megye és az egész Székelyföld turisztikai potenciáljának növeléséhez is.
 
Csíkszereda, 2011. június 29.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774