Rendezvényházat avattak Kisgalambfalván

( Szavazat)30 megjelenítés
Családi események lebonyolítására alkalmas rendezvényházat avattak fel április 9-én Kisgalambfalván.
 
Modern konyha és rendezvényterem áll a kisgalambfalviak rendelkezésére április 9-étől a helyi kultúrotthon udvarán, ahol különböző családi összejöveteleket bonyolíthatnak le, és ehhez helyben elkészíthetik az ünnepi menüt. A közösség találkozására alkalmas házat a helyi költségvetésből elkülönített ötvenezer lejből valósította meg a helyi tanács.
 
 
A frissen elkészült rendezvényház udvarába az avatóünnepségre szép számmal összegyűlt helyiek a szalagvágást követően az áprilisi erős szél és jeges eső elől a szomszédos sportteremben találtak menedéket. Itt mondta el beszédében Gyerkó Levente polgármester, hogy a rendezvényház is azért készült el, mert jobb életfeltételeket szeretnének biztosítani a helyieknek. A polgármester szerint a falu megérdemli a törődést, mert sok ember van a helyiek között, akikre mindig lehet számítani.
 
Az esemény meghívottjaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, 2008 óta sok minden megvalósult Kisgalambfalván, amihez igyekezett a megyei tanács is segítséget nyújtani. Beszédében hangsúlyozta, fontosnak tartja a közösség találkozására lehetőséget adó megvalósításokat, mert egy ilyen rendezvényház hozzájárul ahhoz, hogy megerősödjön a faluközösség. Szerinte egy ilyen épület szerepet kaphat abban a folyamatban is, amelynek eredményeként megerősödhet a turizmus. A tanácselnök biztosította a helyieket, hogy a megyei tanács, mint ahogy az elmúlt három évben, úgy ezentúl is lehetőségei szerint oda fog állni a helyi elképzelések mellé.
 
Benyovszki Lajos megyei tanácsos egy székely zászlót adott át a megyei tanács részéről a polgármesternek, majd a rendezvényházat Incze Attila helyi református lelkész áldotta meg. Szabó Domokos szavalattal, a helyi iskolások és a református egyház kórusa pedig kulturális műsorral járult hozzá az esemény ünnepélyessé tételéhez.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774