Rendeződhet a gyergyószentmiklósi jégpálya sorsa

( Szavazat)53 megjelenítés
A műjégpálya ügyében egyeztetett Borboly Csaba és Mezei János
A gyergyószentmiklósi műjégpálya ügyében találkozott Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester. A felújítási munkálatok támogatásához szükséges, hogy az ingatlan átkerüljön Hargita Megye Tanácsának ügykezelésébe. 
 A gyergyószentmiklósi műjégpálya ügyében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 30-án találkozott Mezei Jánossal, Gyergyószentmiklós polgármesterével. A tanácselnök átadta a megyei tanács jégpálya ügyében a helyi önkormányzatnak címzett levelét, a prefektúra átiratát, amely szerint a helyi tanács vonatkozó határozata nem törvényes, valamint további dokumentumokat, amelyekkel segítik a gyergyószentmiklósi városvezetést a hibák kijavítására. Borboly Csaba a találkozón szakmai támogatást is ígért Mezei Jánosnak, hiszen a tanácselnök nem szeretné, ha a gyergyói hoki megszűnne.
A Sófalvi László, Hargita Megye Tanácsának alelnöke által jegyzett hivatalos levélben Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város polgármesterét a jégpálya felújítási munkálataival kapcsolatosan értesítik. Az alelnök rámutat: ahhoz, hogy a megyei tanács hozzájáruljon a jégpálya felújítási munkálataihoz, szükséges, hogy az ingatlan átkerüljön Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe. Ehhez szükséges, hogy a megyei tanács határozattal elfogadja a jégpálya vagyonkezelésének átvételét. Leveléhez mellékelte Hargita Megye Prefektusi Intézményének átiratát, amely szerint az 55/2012-es számmal elfogadott helyi tanácshatározat nem törvényes, és kérik annak újraelemzését. A levél felhívja a polgármester figyelmét azokra a hiányosságokra is, amelyeket a tanácshatározat tartalmaz, javasolva, hogy egészítsék ki az elfogadott tanácshatározatot. „A szerződés megkötése, valamint az átadási-átvételi jegyzőkönyv aláírását követően lehetőségünk lesz arra, hogy a jégpálya felújítási munkálatait támogassuk” – zárja levelét Sófalvi László alelnök.
 
Csíkszereda, 2012. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774