Ravatalozót avattak Székelydobóban

( Szavazat)23 megjelenítés
Az összefogás csodájának nevezte Tamás József püspök a Bögöz községhez tartozó Székelydobói–Vágás új ravatalozóját annak december 2-i, vasárnapi avatóján. A létesítmény a helyi közösség és Hargita Megye Tanácsa jelentős támogatásával valósult meg, összesen 142 ezer lej értékben.  
 A ravatalozóban tartott ünnepi szentmisén részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Antal István képviselő, Verestóy Attila szenátor, Birtalan József, a megyei tanács alelnöke, valamint Bíró Barna Botond, Barti Tihamér és Tóásó László megyei tanácsos is. Borboly Csaba köszöntőjében a szeretet és a méltóság intézményének nevezte az épületet, és mint mondta, egész Székelyföld számára követendő példa a helyi közösség életszervezése. A tanácselnök szerint további gondok megoldása is szükséges ahhoz, hogy a felnövekvő generációk békés, biztonságos életet éljenek, a megyei tanács pedig partner ebben.
Farkas Mózes polgármester megköszönte a lakosság pozitív hozzáállását az ügyhöz – több mint száz személy vett részt a munkálatok kivitelezésében, és anyagilag is hozzájárult a megvalósuláshoz –, valamint a megyei tanács támogatását. Verestóy Attila szenátor is méltatta a dobóiakat, illetve vágásiakat, és azt mondta, továbbra is azon kell dolgozni, hogy még nagyobb örökséget hagyjunk hátra, mint eleink. Antal István képviselő szerint e ravatalozó építése a közösség jövőbe vetett hitét tükrözi.
Végül Tamás József püspök arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy ezt a közösségépítő munkát folytatni kell, a jelen lévő elöljárók, honatyák segítségével, ezért felelős döntést kért a jelenlévőktől a közelgő választásokon.
 
Csíkszereda, 2012. december 2.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774