Ravatalozót avattak Ocfalván

( Szavazat)65 megjelenítés
Ünnepélyes keretek között, több meghívott vendég részvételével adták át és áldották meg június 8-án, szombaton a Felsőboldogfalvához tartozó Ocfalván az újonnan elkészült ravatalozót. Az eseményen jelen volt Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Barabási Domokos helyi református lelkész, Bezzegh Gábor, Ocfalva magyarországi testvértelepülése, Fényeslitke református lelkésze, valamint Sándor József polgármester. A lelkészek és önkormányzati elöljárók mellett a testvértelepülésről érkezett vendégek, valamint Miklósfalva és Ocfalva lakosai is jelen voltak az átadáson. 
 Az avató istentisztelettel kezdődött a helyszínen, az igét Bezzegh Gábor, Fényeslitke lelkipásztora hirdette. Prédikációjának az igéből származó alapgondolata: „Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk”. (2Kor 5:1) A lelkész prédikációjában kiemelte emberi küldetésünket: meg kell becsülnünk a földi létet, meg kell töltenünk azt tartalommal, hogy a létet életté tehessük.
Barabási Domokos, Ocfalva lelkésze beszédében kitért a ravatalozó szerepére, mint mondta, az örök élet előszobájának is nevezhető a létesítmény, amelyből senkit sem rekeszthetnek ki. A ravatalozó nemcsak az elmúlás háza, hanem a vigasztalás, a töltekezés helye, ahol összeér a föld az éggel – fűzte hozzá a lelkipásztor.
A lelkipásztorok után Sándor József, a község polgármestere köszöntötte a résztvevőket.
– Ez az épület azon törekvés jelképe, hogy közösségi összefogással érjük el céljainkat. Hargita Megye Tanácsa, a polgármesteri hivatal, a közbirtokosság, a testvértelepülés, valamint a kitartó közmunka eredménye ez a ravatalozó – mondta.
Birtalan József, a megyei tanács alelnöke hangsúlyozta a ravatalozó építésének fontosságát.
– Szükség van rá, akárcsak iskolára, óvodára vagy kultúrházra. Mindenkinek joga van a méltó végtisztességhez. A mai nap nagy üzenete lehet számunkra a meghívóban álló idézet: „az Úristen segítségével, a közös munka és erőfeszítés eredményeképpen” valósulhatott meg ez a ravatalozó. Ahol van összefogás, ott lesz segítség is. Örvendek, hogy ezen összefogás részese lehet Hargita Megye Tanácsa is – mondta az alelnök felhívva ugyanakkor az ocfalviak figyelmét, hogy a továbbiakban is merjenek célokat kitűzni és összefogni azok megvalósítása érdekében.
 
Csíkszereda, 2013. június 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774