Projektpartner-találkozót tartottak Svédországban

( Szavazat)34 megjelenítés
A svédországi Gavle városban találkoztak az Összetett kihívások, innovatív városok (CCIC) elnevezésű nemzetközi projekt partnerei október 2–4-én. 14 partner vesz részt tíz országból: Bulgáriából, Angliából, Olaszországból, Svédországból, Finnországból, Hollandiából, Spanyolországból, Észtországból, Lengyelországból és Romániából. A romániai partner Hargita Megye Tanácsa, amelyet ezen a találkozón Szabó Barna, a Közbeszerzési és Közszállítási Igazgatóság vezetője és Molnár Szende tanácsos képviselt. A projektnek az a célkitűzése, hogy szorgalmazza a közszférai innovációt új eszmék és gyakorlatok bevezetésével, illetve hogy közös értékeket hozzanak létre a partnerrégiók között. 
 A megbeszélésen helyi jó gyakorlatokat mutattak be, majd három partnerrégió különféle innovatív pénzügyi eszközeinek gyakorlati hasznát ismertették meg, majd az innovatív pénzügyi eszközök bevezetésének helyi feltételeiről, gyakorlatáról esett szó. Ezeket a projekt honlapjának bemutatása követte, majd a kommunikáció és terjesztés témakörben felmerülő kérdések megvitatása következett, továbbá a vezetési és pénzügyi kérdéseket is megbeszélték.
– A találkozón a legfőbb tanulságot a számtalan, más országban bejáratott helyi példák jelentették, amelyek közül jó néhány az itteni lehetőségekhez, illetve a jogi környezethez igazítva nálunk is kivitelezhető lenne – nyilatkozta Molnár Szende.
A következő projektpartner-találkozót Angliában, Birminghamben tartják decemberben.
 
Csíkszereda, 2012. október 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774