Projekt 3

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, az Erdélyi Összművészeti Egyesület és a Projekt csoport meghirdeti a Projekt 3-at.

A Hargita, Kovászna és Maros megyei fiatal képzőművészek kiállításának célja fiatal alkotók számára lehetőséget, teret biztosítani a megmutatkozásra, az ismételt szakmai megmérettetésre, a vándoroltatás által pedig minél tágabb körben népszerűsíteni alkotásaikat, ezáltal szélesítve számukra a szakmai lehetőségeket. 

A székelyföldi fiatal képzőművészek vándorkiállítására 18 és 35 év közötti képzőművészek jelentkezését várják 2010. szeptember 15-ig a következő e-mail címre: projekt@cstit.ro       

A beérkező alkotásokat háromtagú zsűri véleményezi: Ütő Gusztáv képzőművész, Veres Péter, az Erdélyi Művészet című folyóirat főszerkesztője és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész. A Projekt 3 első helyszíne a csíkszeredai Siló - Kortárs Művészeti Központ.  Időpont: 2010. október 15. További várható helyszínek: Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Kolozsvár, valamint Hargita megye testvérmegyéinek megyeszékhelyei.                                

A zsűri által legjobbnak talált munkák szerzői alkotótáborban vehetnek részt a Gyegyószárhelyi Kulturális és Művészeti Központ jóvoltából (Korkép – Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor, Gyergyószárhegy; Grafikai tábor, Gyergyószárhegy; részvétel a Budapest Galéria nemzetközi művész-csere programjában, Budapest).

                     

Jelentkezési feltételek:

-          Tematika és műfaji megkötés nincs

-          Korhatár: 18-35 év közötti művészek

-          Egy benevező maximum két alkotással jelentkezhet (képek esetében egy alkotás ne haladja meg a 100 x 100 cm-t, térbeli alkotásoknál pedig kérjük, vegyék figyelembe, hogy azokat több ízben is mozgatni, szállítani kell).

-          A beérkező munkák az elmúlt két évben készült alkotások lehetnek. 2009 előtti alkotásokat nem fogadunk el.

-          Kitöltött jelentkezési lap, mely a projekt@cstit.ro e-mail címről igényelhető

-          Szakmai önéletrajz

-          egy portré (300 dpi, legalább 4 megapixel).

-          a beküldendő alkotások reprodukciói (300 dpi, legalább 4 megapixel) – a zsűrizés reprodukciók alapján történik, és az eredeti munkák beküldésére a zsűrizést követően kerül sor. Installációk esetében kérünk egy leírást a tervezett alkotásról, illetve reprodukciót a művész eddigi alkotásairól (max. 2 munkáról).

A vándorkiállítás előkészítése:

- A kiválasztott munkákat a szervezők felkérésére a művészek október 1. határidőre küldik be.

                - A munkák hátára kérjük feltüntetni az alkotó nevét, az alkotás címét, méretét, technikáját és évszámát.

- Fontos a csomagolás! A pályázók a csomagolásnál tartsák szem előtt, hogy a vándorkiállítás különböző helyszíneire való szállításánál a csomagolást többször is használni kell. A nem megfelelően csomagolt alkotásokért a szervezők nem vállalják a felelősséget.

- A művészek a projektben való részvétellel vállalják, hogy munkáikat a kiállítás katalógusához illetve a program népszerűsítéséhez a szervezők felhasználják 

Érdeklődni lehet a 0747-115337-es telefonszámon hétköznaponkon 8 és 16 óra között, valamint a projekt@cstit.ro e-mail címen.

A Projekt 3 támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774