Polgármester-találkozó Székelyudvarhelyen

( Szavazat)30 megjelenítés
Udvarhelyszék RMDSZ-es és független polgármestereivel találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint munkatársai Székelyudvarhelyen március 23-án, szerdán.
A találkozó napirendjén szerepelt a székely termékek értékesítésének és a kisvágóhidak létesítésének témája, amelyet Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési közhasznú társaságának elnöke ismertetett, aki ennek kapcsán arra kérte az elöljárókat, ösztönözzék településük gazdáit tanfolyamon való részvételre. A Mária út nemzetközi projektet Romfeld Mária Magdolna, a megyei tanács jogi igazgatója, valamint Péterfi Attila, a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai igazgatója ismertette. Mint elhangzott, nemcsak az útvonal mentén fekvő településeket profitálhatnak ebből, hanem az egész megye, hiszen a projekt a vallásos turizmust élénkíti, és ezáltal többen látogatnának térségünkbe.
A továbbiakban Lukács Levente, a megyei tanács egyháztámogatással foglalkozó munkatársa a ravatalozóépítési programról tájékoztatott, Fülöp Otília, a megye főépítésze a településvédelmi programról, Kelemen Csongor, az útügyi igazgatóság osztályvezetője pedig az Udvarhely és Keresztúr térségét érintő nyári karbantartási munkálatokról, illetve útjavítási tervekről.
A találkozóra meghívták Sorin Nicolae Truţát, a megyei kataszteri hivatal szakemberét, aki kataszteri problémákról beszélt, illetve válaszolt a polgármesterek kérdéseire. Jelen voltak megyei tanácsosok, Sófalvi László alelnök, valamint Birtalan József megyemenedzser is.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774