Pénzügyileg is decentralizálták a kórházakat

( Szavazat)32 megjelenítés
Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa
 
Két nemrég decentralizált Hargita megyei kórház vált volna működésképtelenné, ha az október 14-i rendkívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa nem foglalja költségvetésébe a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház működtetését.
További szükséges intézkedést jelentett a megyei önkormányzat Harvíz Rt.-részvényeinek eladása, mivel a 92 millió euró értékű – vízhálózatok és csatornarendszerek kiépítését célzó – uniós pályázat előírja, hogy minden érintett település részvényes legyen. Ennek értelmében Hargita Megye Tanácsa a 10 százalékos részvénycsomagjából az érintett települések helyi tanácsának elad egy-egy 1000 lejes névértékű részvényt. A települések, amelyeken vízhálózat vagy csatornarendszer épül ki: Szentegyháza, Balánbánya, Csíkcsicsó, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszentgyörgy, Csíkszentlélek, Csíkszentmárton, Csíkszentmihály, Csíkszentsimon, Csíkszenttamás, Csíkkarcfalva, Kászonaltíz, Madéfalva, Csíkszentdomokos, Tusnád, Csíkszentkirály, Csíkszépvíz, Csíkszentimre, Gyergyótölgyes és Csíkpálfalva.
A rendkívüli tanácsülésen újabb lépést tettek annak érdekében, hogy további kerékpárutak épüljenek a megyében. A megyei önkormányzat illetékes munkacsoportja kiválasztott egy-egy alkalmas útvonalat a megye három térségében. A három útvonalról készülő megvalósíthatósági tanulmányra a megyei döntéshozó testület 50 ezer lej kiutalását fogadta el.
„Ezzel az intézkedéssel elébe megyünk a Környezetvédelmi Alap közelgő kiírásának – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök. – A Borvíz útján és más hasonló programokon kívül sikerült felhívnunk az illetékesek figyelmét a hosszabb, turisztikai jelentőségű kerékpárútvonalak fontosságára is. A mai határozat segítségével elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, hogy a kiírás pillanatában mi már kész tanulmánnyal rendelkezzünk és azonnal léphessünk.”
A Hargita megyében élő romák társadalmi integrációját segítené elő a Grundtvig projekt keretében benyújtott Az írástudatlanság problémájának enyhítése a felnőtt romák körében című pályázat, amely az eredeti cél mellett lehetőséget nyújt szakemberek, oktatók és cigány ifjúsági vezetők továbbképzésére is. Az öt partnerországgal együtt lebonyolított program a békés együttélést kívánja biztosítani.
 
Csíkszereda, 2010. október 14.
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774