Pénzjutalom a csíkszeredai felnőtt jégkorongcsapatnak

( Szavazat)30 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa 50 000 lejjel jutalmazta meg a HSC Csíkszereda játékosait a 2010–2011-es évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

A pénzjutalom átadásakor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elismerését fejezte ki a csapatnak, hisz idén kitartó és céltudatos munkájuknak köszönhetően megnyerték a román jégkorongbajnokságot, a MOL Ligát, hazahozták a Románia Kupát is, valamint bejutottak a Kontinentális Kupa második szakaszába. Ez utóbbi szintén kiemelkedő teljesítmény, hisz ez a hazai jégkorongsport történetében eddig még egyetlen hazai csapatnak sem sikerült. Eredményeiknek köszönhetően a télisportok viszonylatában Székelyföld híre még messzébb eljut.

– Hargita Megye Tanácsa anyagilag és morálisan is támogatja azokat a sportolókat, sportegyesületeket, amelyek Székelyföld hírnevét öregbítik a különböző országos és nemzetközi bajnokságokon, emellett példát mutatnak a felnövekvő generációnak, amely először szülei vállán éli át a mérkőzések hangulatát, majd kedvet kap sportolni. Nem mindenkiből lesz élsportoló, nem mindenki találja meg a helyét az életben a sport révén, de a sporttal járó életszemlélet beépülése a fiatalok értékrendjébe egészségesebb lakosságot, dinamikusabb székelyföldi társadalmat eredményez – mondta a megyeitanács-elnök.

E támogatásokat egy átlátható kritérumrendszerű pályázati program révén ítélik oda az igénylőknek, amelynek célja a sportolók felkészülését célzó tevékenységek támogatása. A pályázatban minden engedéllyel rendelkező sporttevékenységet folytató Hargita megyei egyesület, sportklub részt vehet. A pályázati programon kívül az együttműködésen alapuló sportprogram keretében a megyei önkormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, rendezvényt, amely megyei vagy regionális jelleggel bír, évente egyre több pénzt fordítva a megyei sportélet támogatására, továbbá a kormányzati képviselet segítségével sokat tesz azért, hogy közösségeinkben minél több sportterem, sportpálya épüljön.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774