Példaértékű összefogás a betegekért

( Szavazat)41 megjelenítés
A Gyulafehérvári Caritas és Hargita Megye Tanácsa szervezésében a Jakab Antal Felnőttképzési Konferencia Központban június 7-én, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Péter György, a Gyulafehérvári Caritas Otthoni beteggondozó szolgálatának igazgatója a két intézmény közötti együttműködésről, és a közös erővel működtetett Otthoni beteggondozás programról tartott sajtótájékoztatót.
 
Borboly Csaba megyeitanács-elnök példaértékűnek nevezte az együttműködést. - Jól esik látnunk, hogy más megyékből is egyre többen keresnek meg, hogy munkatársaink velük is ismertessék a beteggondozói programunk mibenlétét. Immár 10 éves együttműködésről van szó és egyre több szociális területen tudunk segíteni a rászorulókon, ugyanakkor célunk egy hatékonyabb együttműködés kialakítása úgy a Biztosító Pénztárral, mint az Egészségügyi Minisztériummal, hogy államilag is vállaljanak szerepet a beteggondozásban és így egyetlen településről se hiányozzon a szolgáltatás. Nem csak aszfaltra és jól működő intézményekre van szüksége a megye lakóinak, az emberekre is oda kell figyelni - hangsúlyozta a tanácselnök. Hargita Megye Tanácsa 2011-ben 380000 lejjel támogatta a Caritas Otthoni beteggondozás programját.
Péter György a Caritas otthoni beteggondozó szolgálatának igazgatója elmondta, hogy programjuk a Caritas munkatársai által terepen tapasztalt problémák mentén alakul. A terepmunkát végzők visszajelzései hozták létre úgy a családsegítő, mint a falugondnoksági programot is.
Ilyen hálózatot csak összefogással lehet kiépíteni, a Caritas szakmai elkötelezettsége nem lenne elég a megyei tanács, valamint az önkormányzatok akarata és támogatása nélkül. Jelenleg megyénkben az otthoni beteggondozási tevékenységet a Caritas 130 szakápolóval végzi. Közel 7000 emberhez jutnak el évente, és több mint 770 000 ápolási tevékenységet hajtanak végre egy év alatt. Ez azt mutatja, hogy egyre több idős ember szorul otthoni ápolásra, gondozásra. Közösségeink ereje akkor mutatkozik meg pozitívan, ha a segítségre szorult embereket támogatni is tudjuk a szükségben, anélkül, hogy ki kellene szakítanunk őket otthoni környezetükből.
Csíkszereda, 2011. június 7.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774