Pályázatok a gyorsabb ügyintézés érdekében

( Szavazat)35 megjelenítés
Az E-kormányzás nevű projektről szóló határozattervezeteket fogadtak el Hargita Megye Tanácsa június 3-i, hétfői rendkívüli ülésén. Az európai uniós finanszírozású, az Ágazati Operatív Program keretében támogatott projekt általános célkitűzése a közszolgáltatások elektronikus rendszerének létrehozása, a közintézmények hatékonyságának növelése, valamint az adminisztrációs döntési és ügyintézési folyamatok gyorsítása. 
 Ennek részeként 12 on-line közszolgáltatás állna az állampolgárok részére, így lehetővé válna az internet segítségével történő ügyintézés többek között építkezési engedélyek kérelmezése, illetékek befizetése, pályázatok benyújtása esetében, és a számítógépes program az önkormányzatok mezőgazdasági nyilvántartásának kezelését is megkönnyítené. Az ülést vezető Petres Sándor alelnök elmondta, hogy ennek keretében három pályázatot nyújtanak be, 15-15 önkormányzat vesz részt ezekben, Hargita Megye Tanácsa vezetésével, és úgy osztották be a pályázó településeket, hogy mivel nem valószínű, hogy mindhárom pályázat nyerjen, mindegyik alapján egységes megyei rendszert lehessen kifejleszteni. A rendkívüli ülés összehívása a pályázat benyújtásának június 5-i határideje miatt indokolt. A három pályázat értéke egyenként több mint másfél millió euró.
Egy másik határozat elfogadásával az idei faluképvédelmi programra különítettek el 12 ezer lejt. Az összeg egy részével az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaságot támogatják a Nemzetközi Építéstudományi Konferencia (ÉPKO) szervezésében. A rendezvény minden évben neves építészek részvételével zajlik. Egy másik része a költségeknek a faluképvédelmi felmérésről szóló kiadványok terjesztésére vonatkozik. A program célja az, hogy tudatosítsa a lakosságban, milyen értékes építészeti örökségnek van a birtokában; Hargita Megye Tanácsa ennek megőrzésére szeretne ösztönözni, hogy minél többen óvják, felújítsák a tulajdonukban lévő régi épületeket, mondta el Birtalan József alelnök.
Az utolsó napirendi pontnál a korrupcióellenes ügyészség kérésére a testület határozatban fogadta el a választ, mely szerint Hargita Megye Tanácsának, rosszul kivitelezett munkálatok miatt, folyamatban levő polgári peres eljárások tárgyát képező kártérítési igénye van cégekkel szemben, és kéri, hogy az ügyészség vegye figyelembe ezt a büntetőjogi eljárás során. A továbbiakban a megyei tanács alkalmazkodni fog kártérítési igényével a bíróság meghozandó jogerős ítéletéhez.
 
Csíkszereda, 2013. június 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774