Pályázat településeknek beruházási projektek támogatására

( Szavazat)39 megjelenítés
Helyi fejlesztési programok fenntartására és infrastrukturális projektek résztámogatására hirdet pályázatot a megye polgármesteri hivatalainak Hargita Megye Tanácsa. 
 A helyi tanácsok évi költségvetésének kiegyensúlyozása érdekében a 2013-as állami költségvetési törvény alapján jóváhagyják az állami költségvetésből származó egyes jövedelmi forrásokból, valamint a 22%-os jövedelmi adó részarányából származó alapok évi leosztását. A 2006/273-as számú helyi költségvetési törvény 33. szakasza (3) bekezdésének b) betűje, valamint (5) bekezdése értelmében, a hozzáadott értékadóból elkülönített összeg 20%-át a megyei tanács határozatával osztják el, a helyi fejlesztési programok fenntartására és infrastrukturális projektek résztámogatására.
– Hargita Megye Tanácsának általános gazdasági stratégiai célja egy helyi erőforrás és közösségközpontú, több lábon álló, fejlett gazdaság kiépítése, amely az itt élőknek magas foglalkoztatást és folyamatosan javuló életminőséget kínál. A beruházások terén Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a Középtávú Gazdaságfejlesztési Programjában (biztosjovo.hargitamegye.ro) meghatározott általános stratégiai és operatív célok követését, és minden rendelkezésére álló eszközt és forrást felhasznál ezek elérése érdekében – nyilatkozta a pályázatok kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A pályázatok elbírálásánál fontos szempont, hogy a kérelmező önkormányzat az előző költségvetési év során odaítélt támogatási forrásokat célírányosan költötte-e el, hogy a költségelemeinek értéke megfelel-e az érvényben levő normatív költségszámításra vonatkozó törvénykezésnek, a beruházások rövid távra legyenek tervezve, illetve támogatnak már folyamatban lévő beruházásokat, amelyek elkezdődtek, de anyagi forrás hiányában nem fejeződtek be és már nem kell sok a befejezéshez. Az új, ezután kezdődő beruházások esetében azokat támogatják, amelyek megvalósítására nagyjából megvan a pénzügyi keret és rövid távon befejeződhetnek, rendelkeznek a megfelelő dokumentációval (megvalósíthatósági terv, engedélyek). Fontos, hogy a tervezett beruházások hozzájáruljanak a helyi lakosság életminőségének javulásához, ugyanakkor megfelelő önrésszel és helyi támogatottsággal rendelkezzenek, és helyi építkezési anyagokat használjanak fel.
A megyei tanács településenként legtöbb négy beruházási projektet támogat, amelyek összértéke nem haladhatja meg a 200.000 lejt.
A pályázati felhívás és a mellékletek letölthetőek a http://hargitamegye.ro/felhivas_polgarmesteri_hivatalok weboldalról.
 
 
Csíkszereda, 2013. február 20.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774